Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjelden rettspraksis

Det er ikke ofte det settes rett i Barentsburg. Men i denne saken mente aktor Lars Erik Alfheim at det var mest praktisk. FOTO: Christopher Engås

Sjelden rettspraksis

Dette er første gang på mange år at det er satt rett i Barentsburg.

Prinsippet i norsk rettspleie er at ei hovedforhandling skal skje så nært åsted og de berørte parter som praktisk mulig. Mange ganger tidligere har rettssaker med opphav i Barentsburg blitt avviklet i Longyearbyen. Men i saken mot den 33 år gamle ukraineren, som er tiltalt for legemsbeskadigelse med bruk av kniv i Barentsburg, foreslo assisterende sysselmann og aktor Lars Erik Alfheim å sette rett i Barentsburg.

– Det er en ren praktisk vurdering som ligger bak beslutningen om å holde rettssaken der. I bevisoppgaven var det stevnet 13 vitner, derav 11 som holder til i Barentsburg. Det mest praktiske, og det billigste, var da å frakte retten til Barentsburg, sier Alfheim.

I alt sju personer ble fløyet inn for å holde rettssaken de to dagene den varte.

I ettertid viste det seg at åtte av de 13 vitnene fra Barentsburg ble frafalt, men det kunne man jo ikke vite på forhånd.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!