Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjelden rettspraksis

Det er ikke ofte det settes rett i Barentsburg. Men i denne saken mente aktor Lars Erik Alfheim at det var mest praktisk. FOTO: Christopher Engås

Sjelden rettspraksis

Dette er første gang på mange år at det er satt rett i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Prinsippet i norsk rettspleie er at ei hovedforhandling skal skje så nært åsted og de berørte parter som praktisk mulig. Mange ganger tidligere har rettssaker med opphav i Barentsburg blitt avviklet i Longyearbyen. Men i saken mot den 33 år gamle ukraineren, som er tiltalt for legemsbeskadigelse med bruk av kniv i Barentsburg, foreslo assisterende sysselmann og aktor Lars Erik Alfheim å sette rett i Barentsburg.

– Det er en ren praktisk vurdering som ligger bak beslutningen om å holde rettssaken der. I bevisoppgaven var det stevnet 13 vitner, derav 11 som holder til i Barentsburg. Det mest praktiske, og det billigste, var da å frakte retten til Barentsburg, sier Alfheim.

I alt sju personer ble fløyet inn for å holde rettssaken de to dagene den varte.

I ettertid viste det seg at åtte av de 13 vitnene fra Barentsburg ble frafalt, men det kunne man jo ikke vite på forhånd.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!