Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjekker kostnadene

«Petrozavodsk» gikk på grunn på Bjørnøya i mai 2009. Skipet er nå delti i to. FOTO: KV «Senja»

Sjekker kostnadene

Kystverket skal finne ut hvor mye det vil koste å fjerne «Petrozavodsk» før de avgjør skipets skjebne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2011 kl 15:00

Sysselmannen anbefalte i forrige uke Kystverket å fjerne vraket av det russiske fryseskipet «Petrozavodsk». Årsaken er at en rapport avdekket at det var en rekke miljøgifter i skipet.

– Vi har blitt enige om at vi må få et bedre anslag på kostnadene ved å fjerne skipet før vi tar en avgjørelse, sier seksjonssjef Rune Bergstrøm i Kystverket.

Ikke bestemt

Kystverket har tidligere fått oppgitt fra bergingsselskapet Titan Salvage at det vil koste 15 millioner dollar, rundt 90 millioner kroner, å fjerne vraket.

– Vi vil gå dypere inn i hva det vil koste, og vil ha en feilmargin som begrenses til 5-10 millioner kroner på hva det vil koste, sier Bergstrøm.

Han understreker at Kystverket ikke har konkludert med at skipet skal fjernes, det skal vurderes når de har fått prisen.

Vanskelig operasjon

Vraket av «Petrozavodsk» er delt i to og Kystverket har tidligere uttalt at det vil bli vanskelig og dyrt å fjerne det. Om det skal fjernes, må det først hugges opp på stedet. Skipet ligger under en fjellside det raser stein fra. For at mannskaper skal kunne jobbe med vraket må fjellsiden også sikres.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!