Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjekker kostnadene

«Petrozavodsk» gikk på grunn på Bjørnøya i mai 2009. Skipet er nå delti i to. FOTO: KV «Senja»

Sjekker kostnadene

Kystverket skal finne ut hvor mye det vil koste å fjerne «Petrozavodsk» før de avgjør skipets skjebne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2011 kl 15:00

Sysselmannen anbefalte i forrige uke Kystverket å fjerne vraket av det russiske fryseskipet «Petrozavodsk». Årsaken er at en rapport avdekket at det var en rekke miljøgifter i skipet.

– Vi har blitt enige om at vi må få et bedre anslag på kostnadene ved å fjerne skipet før vi tar en avgjørelse, sier seksjonssjef Rune Bergstrøm i Kystverket.

Ikke bestemt

Kystverket har tidligere fått oppgitt fra bergingsselskapet Titan Salvage at det vil koste 15 millioner dollar, rundt 90 millioner kroner, å fjerne vraket.

– Vi vil gå dypere inn i hva det vil koste, og vil ha en feilmargin som begrenses til 5-10 millioner kroner på hva det vil koste, sier Bergstrøm.

Han understreker at Kystverket ikke har konkludert med at skipet skal fjernes, det skal vurderes når de har fått prisen.

Vanskelig operasjon

Vraket av «Petrozavodsk» er delt i to og Kystverket har tidligere uttalt at det vil bli vanskelig og dyrt å fjerne det. Om det skal fjernes, må det først hugges opp på stedet. Skipet ligger under en fjellside det raser stein fra. For at mannskaper skal kunne jobbe med vraket må fjellsiden også sikres.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!