Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjekker kostnadene

«Petrozavodsk» gikk på grunn på Bjørnøya i mai 2009. Skipet er nå delti i to. FOTO: KV «Senja»

Sjekker kostnadene

Kystverket skal finne ut hvor mye det vil koste å fjerne «Petrozavodsk» før de avgjør skipets skjebne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2011 kl 15:00

Sysselmannen anbefalte i forrige uke Kystverket å fjerne vraket av det russiske fryseskipet «Petrozavodsk». Årsaken er at en rapport avdekket at det var en rekke miljøgifter i skipet.

– Vi har blitt enige om at vi må få et bedre anslag på kostnadene ved å fjerne skipet før vi tar en avgjørelse, sier seksjonssjef Rune Bergstrøm i Kystverket.

Ikke bestemt

Kystverket har tidligere fått oppgitt fra bergingsselskapet Titan Salvage at det vil koste 15 millioner dollar, rundt 90 millioner kroner, å fjerne vraket.

– Vi vil gå dypere inn i hva det vil koste, og vil ha en feilmargin som begrenses til 5-10 millioner kroner på hva det vil koste, sier Bergstrøm.

Han understreker at Kystverket ikke har konkludert med at skipet skal fjernes, det skal vurderes når de har fått prisen.

Vanskelig operasjon

Vraket av «Petrozavodsk» er delt i to og Kystverket har tidligere uttalt at det vil bli vanskelig og dyrt å fjerne det. Om det skal fjernes, må det først hugges opp på stedet. Skipet ligger under en fjellside det raser stein fra. For at mannskaper skal kunne jobbe med vraket må fjellsiden også sikres.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!