Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjarmert  i senk

Jessica, Nelly og Liv-Anna lot seg begeistre over valpene. FOTO: Eirik Palm

Sjarmert i senk

Det var godt med mat og drikke og underholdning på torget lørdag, men for Jessica, Nelly og Liv-Anna var valpene høydepunktet.

Tekst:

Publisert:

Svalbard reiseliv sørget for liv og røre på torget under det årlige torgarrangementet under Kunstpause. I forkant hadde folk gått Longyearcity-marsjen fra Titankrana til sentrum, og flere stakk underveis også innom Ateliér Storø for å få med seg Nypressa kunst og lunsjkonsert med Olaf Storø og sangerinnen Berit Meland.

Til slutt var det samling oppe på torget, med bålkaffe, en matbit, Polargospel og Tundradundrene, men det var hundene til Green Dog som først og fremst fanget de yngstes oppmerksomhet.

Fikk komme inn

Green Dog har mer enn 100 polarhunder og lørdag hadde de med seg mor og tre små valper til sentrum. Jessica Skaar (9), Nelly Pedersen (10) og Liv-Anna Ringheim (10) var blant mange som fikk komme inn i inngjerdingen og bli sjarmert i senk av valpene.

– Vi har vært i hundegård før, sammen med klassen. I september overnattet vi i Basecamp, forteller Liv-Anna Ringheim og røper at hun deltok i hundekjøring hos Svalbard Husky i to år.

Nelly Pedersen har ikke vært med, men har til gjengjeld hundeerfaring i massevis, forteller de før de løper videre.

Levende by

Utstillinger og konserter har preget Longyearbyen i løpet av Kunstpause. I sentrum, foran gruvemonumentet, skjenker Berit Midttun og Gerardo Garza opp kaffekoppen til reiselivsjef Ronny Brunvoll. Torgarrangementet lørdagen under Kunstpause er et årlig arrangement.

– Dette er vårt bidrag, sier han og forteller om fotokonkurranser (se bildene til høyre) og quiz.

– Det er viktig å komme sammen, og folk er flinke til å være sosiale. Det handler om en levende by, og alt slikt er av det gode, sier han om de fem festivaldagene.

Når klokka nærmer seg to begynner det å løse seg opp. Inngangen til polarnatta er markert.

Nøkkelord

Se bildet større

Ronny Brunvoll får påfyll i kaffekoppen av Berit Midttun og Gerardo Garza. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Turndradundrene underholder på torget. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!