Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sjarmert  i senk

Jessica, Nelly og Liv-Anna lot seg begeistre over valpene. FOTO: Eirik Palm

Sjarmert i senk

Det var godt med mat og drikke og underholdning på torget lørdag, men for Jessica, Nelly og Liv-Anna var valpene høydepunktet.

Tekst:

Publisert:

Svalbard reiseliv sørget for liv og røre på torget under det årlige torgarrangementet under Kunstpause. I forkant hadde folk gått Longyearcity-marsjen fra Titankrana til sentrum, og flere stakk underveis også innom Ateliér Storø for å få med seg Nypressa kunst og lunsjkonsert med Olaf Storø og sangerinnen Berit Meland.

Til slutt var det samling oppe på torget, med bålkaffe, en matbit, Polargospel og Tundradundrene, men det var hundene til Green Dog som først og fremst fanget de yngstes oppmerksomhet.

Fikk komme inn

Green Dog har mer enn 100 polarhunder og lørdag hadde de med seg mor og tre små valper til sentrum. Jessica Skaar (9), Nelly Pedersen (10) og Liv-Anna Ringheim (10) var blant mange som fikk komme inn i inngjerdingen og bli sjarmert i senk av valpene.

– Vi har vært i hundegård før, sammen med klassen. I september overnattet vi i Basecamp, forteller Liv-Anna Ringheim og røper at hun deltok i hundekjøring hos Svalbard Husky i to år.

Nelly Pedersen har ikke vært med, men har til gjengjeld hundeerfaring i massevis, forteller de før de løper videre.

Levende by

Utstillinger og konserter har preget Longyearbyen i løpet av Kunstpause. I sentrum, foran gruvemonumentet, skjenker Berit Midttun og Gerardo Garza opp kaffekoppen til reiselivsjef Ronny Brunvoll. Torgarrangementet lørdagen under Kunstpause er et årlig arrangement.

– Dette er vårt bidrag, sier han og forteller om fotokonkurranser (se bildene til høyre) og quiz.

– Det er viktig å komme sammen, og folk er flinke til å være sosiale. Det handler om en levende by, og alt slikt er av det gode, sier han om de fem festivaldagene.

Når klokka nærmer seg to begynner det å løse seg opp. Inngangen til polarnatta er markert.

Nøkkelord

Se bildet større

Ronny Brunvoll får påfyll i kaffekoppen av Berit Midttun og Gerardo Garza. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Turndradundrene underholder på torget. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!