Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Siste reis for «Nordstjernen»

 

Siste reis for «Nordstjernen»

Tirsdag morgen klappet «Nordstjernen» til kai i Longyearbyen. Denne sommeren skal den gamle damen ta farvel med Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 13:05

Turister som hadde fulgt skipet fra fastlandet gikk i land i Longyearbyen tirsdag morgen. I ettermiddag skal de ut fjorden igjen og oppleve nordvestkysten av Spitsbergen.

«Nordstjernen» skal, som så mange år tidligere, ta med turister på ekspedisjonscruise langs Spitsbergens vestkyst. Det gamle hurtigruteskipet var en fast gjest på Spitsbergen til og med sommeren 2008. Da ble hun satt i rute på fastlandet, hvor Spitsbergen Travels eier Hurtigruten manglet et skip.

Til salgs

Nå er skipet til salgs og skal ut av Hurtigrutens flåte, men før hun forsvinner får hun ta farvel med Svalbard. Skipet skal gå langs nordvestkysten av Spitsbergen med to avganger i uken fram til 20. august.

«Nordstjernen» ble bygget i Hamburg i 1956, og hadde sin første sesong i Arktis i 1994. Hun har fått navnet sitt etter stjernen vikingene kalte ledestjerna, ifølge Hurtigruten.

 
 Les mer om skipets siste reis i fredagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!