Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Siste reis for «Nordstjernen»

 

Siste reis for «Nordstjernen»

Tirsdag morgen klappet «Nordstjernen» til kai i Longyearbyen. Denne sommeren skal den gamle damen ta farvel med Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 13:05

Turister som hadde fulgt skipet fra fastlandet gikk i land i Longyearbyen tirsdag morgen. I ettermiddag skal de ut fjorden igjen og oppleve nordvestkysten av Spitsbergen.

«Nordstjernen» skal, som så mange år tidligere, ta med turister på ekspedisjonscruise langs Spitsbergens vestkyst. Det gamle hurtigruteskipet var en fast gjest på Spitsbergen til og med sommeren 2008. Da ble hun satt i rute på fastlandet, hvor Spitsbergen Travels eier Hurtigruten manglet et skip.

Til salgs

Nå er skipet til salgs og skal ut av Hurtigrutens flåte, men før hun forsvinner får hun ta farvel med Svalbard. Skipet skal gå langs nordvestkysten av Spitsbergen med to avganger i uken fram til 20. august.

«Nordstjernen» ble bygget i Hamburg i 1956, og hadde sin første sesong i Arktis i 1994. Hun har fått navnet sitt etter stjernen vikingene kalte ledestjerna, ifølge Hurtigruten.

 
 Les mer om skipets siste reis i fredagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!