Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Siste reis for «Nordstjernen»

 

Siste reis for «Nordstjernen»

Tirsdag morgen klappet «Nordstjernen» til kai i Longyearbyen. Denne sommeren skal den gamle damen ta farvel med Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 13:05

Turister som hadde fulgt skipet fra fastlandet gikk i land i Longyearbyen tirsdag morgen. I ettermiddag skal de ut fjorden igjen og oppleve nordvestkysten av Spitsbergen.

«Nordstjernen» skal, som så mange år tidligere, ta med turister på ekspedisjonscruise langs Spitsbergens vestkyst. Det gamle hurtigruteskipet var en fast gjest på Spitsbergen til og med sommeren 2008. Da ble hun satt i rute på fastlandet, hvor Spitsbergen Travels eier Hurtigruten manglet et skip.

Til salgs

Nå er skipet til salgs og skal ut av Hurtigrutens flåte, men før hun forsvinner får hun ta farvel med Svalbard. Skipet skal gå langs nordvestkysten av Spitsbergen med to avganger i uken fram til 20. august.

«Nordstjernen» ble bygget i Hamburg i 1956, og hadde sin første sesong i Arktis i 1994. Hun har fått navnet sitt etter stjernen vikingene kalte ledestjerna, ifølge Hurtigruten.

 
 Les mer om skipets siste reis i fredagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!