Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Siste reis for «Nordstjernen»

 

Siste reis for «Nordstjernen»

Tirsdag morgen klappet «Nordstjernen» til kai i Longyearbyen. Denne sommeren skal den gamle damen ta farvel med Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 13:05

Turister som hadde fulgt skipet fra fastlandet gikk i land i Longyearbyen tirsdag morgen. I ettermiddag skal de ut fjorden igjen og oppleve nordvestkysten av Spitsbergen.

«Nordstjernen» skal, som så mange år tidligere, ta med turister på ekspedisjonscruise langs Spitsbergens vestkyst. Det gamle hurtigruteskipet var en fast gjest på Spitsbergen til og med sommeren 2008. Da ble hun satt i rute på fastlandet, hvor Spitsbergen Travels eier Hurtigruten manglet et skip.

Til salgs

Nå er skipet til salgs og skal ut av Hurtigrutens flåte, men før hun forsvinner får hun ta farvel med Svalbard. Skipet skal gå langs nordvestkysten av Spitsbergen med to avganger i uken fram til 20. august.

«Nordstjernen» ble bygget i Hamburg i 1956, og hadde sin første sesong i Arktis i 1994. Hun har fått navnet sitt etter stjernen vikingene kalte ledestjerna, ifølge Hurtigruten.

 
 Les mer om skipets siste reis i fredagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!