Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Siste møte med gjengen

Lokalstyret 2011-15 er ferdige. Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes (f.v.), Jens Abild, Kristin Furu Grøtting, Roger Eriksen, Trond Johansen, Jørn Dybdahl, Håvar Fjerdingøy, Odd Gunnar Brøto Braathen, Christin Kristoffersen, Johnny Albrigtsen, Stine Eidissen Bya, Geir Hekne, Arild Olsen, Elise Strømseng, Sølvi Jakobsen og Tora Hultgreen. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Siste møte med gjengen

På sitt siste møte fikk Longyearbyen lokalstyre høre at det er rekordmange innbyggere i byen. Men ellers var det langt mellom gladmeldingene.

Tekst:

Publisert:

Ved siste gjennomgang, ble det registrert 2.168 innbyggere i Longyearbyen. Det er rekord, og noe avtroppende lokalstyreleder Christin Kristoffersen mener må brukes aktivt.

– At vi til nå har vært et samfunn i vekst, og nå er rekordmange, blir et viktig argument å trekke fram når det skal snakkes med sentrale myndigheter om omstillingsmidler, sa hun.

Omstillingsgruppe

Da den ordinære saksbehandlingen var unnagjort, snakket politikerne fritt seg imellom om de utfordrende tidene. Krisen i Store Norske har innvirkning på absolutt alle.

– Vi må få ei omstillingsgruppe på plass, der jeg mener fire områder er viktige å se på, sa lokalstyreleder Christin Kristoffersen og siktet til mulighetene til å få fart i havneutbygging, vyer om fiskeriaktivitet, utbygging av Unis, og prosjekt innenfor transport og infrastruktur.

Longyearbyen lokalstyre har søkt om 100 millioner kroner over det kommende statsbusjettet. Hvis disse pengene kommer, vil det bli aktuelt å ansette en person som skal lede omstillings­arbeidet.

2,9 korkmillioner

Politikerne fikk besøk av det nykonstituerte ungdomsrådet før de begynte saksbehandlingen.

Det ble vedtatt å fordele 2,9 millioner kroner i korkpenger i år, og satsingsområdene forblir de samme som tidligere.

Politikerne vedtok å forlenge en opsjonsavtale med Reno-Vest på avfallshåndtering i Longyearbyen. Avfallsanlegget er planlagt flyttet, og argumentasjonen for å forlenge avtalen som gjelder i dag, er at det ikke vil lønne seg å sondere markedet for en annen løsning på kort sikt.

Lokalstyret vedtok også å bidra med 150.000 i tilskudd til Statsbygg i jobben med å utarbeide en utviklingsplan for forskningsparken.

Sist, men ikke minst, vedtok de folkevalgte å sette ned en rådgivende komite for videregående opplæring. Ingen politikere skal sitte i komiteen.

Takket av

Dermed er pliktene til Longyearbyen lokalstyre 2011-2014 unnagjort. Det eneste som gjenstår er en uformell og festlig sammenkomst i slutten av oktober.

– Det vil bli ei endring i dette samfunnet, og vi må gjøre alt vi kan for å unngå å havne i en nedadgående spiral. Vi må passe på å ta vare på de mulighetene vi har, og bruke de verktøy vi har laget oss, sa lokalstyrelederen.

Se bildet større

Det nye ungdomsrådet. Phonthipha Halsvik (f.v.), Malin Nilssen Alexandersen, Liv-Anna Ringheim, Therese H. Bjerkeng, Sivert Svarstad, Sondre Stormoen (leder), Torjus Høyland Ween og Peder Ringheim. Ingeborg Jenssen, Amalie Henriksen og Øyvind Fæste var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!