Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Siste møte med gjengen

Lokalstyret 2011-15 er ferdige. Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes (f.v.), Jens Abild, Kristin Furu Grøtting, Roger Eriksen, Trond Johansen, Jørn Dybdahl, Håvar Fjerdingøy, Odd Gunnar Brøto Braathen, Christin Kristoffersen, Johnny Albrigtsen, Stine Eidissen Bya, Geir Hekne, Arild Olsen, Elise Strømseng, Sølvi Jakobsen og Tora Hultgreen. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Siste møte med gjengen

På sitt siste møte fikk Longyearbyen lokalstyre høre at det er rekordmange innbyggere i byen. Men ellers var det langt mellom gladmeldingene.

Ved siste gjennomgang, ble det registrert 2.168 innbyggere i Longyearbyen. Det er rekord, og noe avtroppende lokalstyreleder Christin Kristoffersen mener må brukes aktivt.

– At vi til nå har vært et samfunn i vekst, og nå er rekordmange, blir et viktig argument å trekke fram når det skal snakkes med sentrale myndigheter om omstillingsmidler, sa hun.

Omstillingsgruppe

Da den ordinære saksbehandlingen var unnagjort, snakket politikerne fritt seg imellom om de utfordrende tidene. Krisen i Store Norske har innvirkning på absolutt alle.

– Vi må få ei omstillingsgruppe på plass, der jeg mener fire områder er viktige å se på, sa lokalstyreleder Christin Kristoffersen og siktet til mulighetene til å få fart i havneutbygging, vyer om fiskeriaktivitet, utbygging av Unis, og prosjekt innenfor transport og infrastruktur.

Longyearbyen lokalstyre har søkt om 100 millioner kroner over det kommende statsbusjettet. Hvis disse pengene kommer, vil det bli aktuelt å ansette en person som skal lede omstillings­arbeidet.

2,9 korkmillioner

Politikerne fikk besøk av det nykonstituerte ungdomsrådet før de begynte saksbehandlingen.

Det ble vedtatt å fordele 2,9 millioner kroner i korkpenger i år, og satsingsområdene forblir de samme som tidligere.

Politikerne vedtok å forlenge en opsjonsavtale med Reno-Vest på avfallshåndtering i Longyearbyen. Avfallsanlegget er planlagt flyttet, og argumentasjonen for å forlenge avtalen som gjelder i dag, er at det ikke vil lønne seg å sondere markedet for en annen løsning på kort sikt.

Lokalstyret vedtok også å bidra med 150.000 i tilskudd til Statsbygg i jobben med å utarbeide en utviklingsplan for forskningsparken.

Sist, men ikke minst, vedtok de folkevalgte å sette ned en rådgivende komite for videregående opplæring. Ingen politikere skal sitte i komiteen.

Takket av

Dermed er pliktene til Longyearbyen lokalstyre 2011-2014 unnagjort. Det eneste som gjenstår er en uformell og festlig sammenkomst i slutten av oktober.

– Det vil bli ei endring i dette samfunnet, og vi må gjøre alt vi kan for å unngå å havne i en nedadgående spiral. Vi må passe på å ta vare på de mulighetene vi har, og bruke de verktøy vi har laget oss, sa lokalstyrelederen.

Se bildet større

Det nye ungdomsrådet. Phonthipha Halsvik (f.v.), Malin Nilssen Alexandersen, Liv-Anna Ringheim, Therese H. Bjerkeng, Sivert Svarstad, Sondre Stormoen (leder), Torjus Høyland Ween og Peder Ringheim. Ingeborg Jenssen, Amalie Henriksen og Øyvind Fæste var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!