Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sikrer arbeidsplassene

De ansatte i LNS Spitsbergen jobber dag og natt med å holde temperaturen nede i kullageret på Kapp Amsterdam. FOTO: Birger Amundsen

Sikrer arbeidsplassene

Ingen av de ansatte i LNS Spitsbergen vil miste jobben, uansett hva som blir utfallet av konflikten mellom Store Norske og Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) i Svea. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2011 kl 13:32

– Vi vil tilby folk en jobb, enten i Longyearbyen eller i LNS-konsernet. Så er det opp til hver enkelt å si ja eller nei, sier administrerende direktør i LNSS, Ann Pedersen. 

I et informasjonsskriv skriver ledelsen i LNS og LNSS til de ansatte at «uansett hvilket utfall denne saken får, så vil dere bli ivaretatt på best mulig måte».  

– Det har vært mye usikkerhet rundt hva som skjer etter 1. september. Av den grunn hadde vi behov for å gi informasjon om hvilke tanker vi har, forklarer direktøren. 

Selskapet vil også fortsette sin virksomhet i Longyearbyen som før.

Vil være i Svea

Store Norske har sagt opp avtalen med LNS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. LNS mener Store Norske ikke har noe grunnlag for å heve avtalen og varsler søksmål mot selskapet.

– Vi vil samtidig fortsette å levere som før i henhold til avtalen, sa styreleder Inge K. Hansen i LNS da det i forrige uke ble kjent at Store Norske vil bryte samarbeidet.

Det understreker også Ann Pedersen.

– Vi ser for oss at vi skal være i Svea og jobber ufortrødent videre. Gutta er utrolige som fortsetter å stå på, sier Pedersen.

Flere bein å stå på

LNSS har nærmere 100 ansatte, og rundt 60 av disse jobber for tiden i Svea. 

– Har dere nok arbeid til alle her på Svalbard hvis de ikke skal være i Svea?

– Vi har ikke umiddelbart nok jobber i Longyearbyen, men har flere spennende ting som vi jobber med fra Longyearbyen, svarer Pedersen. 

Hun nevner bygging av forskningsinstitusjoner i Antarktis og logistikk mot Grønland. 

– Vi har også flere prosjekter på fastlandet. Det er bare er et middels stort arbeid å flytte på arbeidsmassen i Svea innenfor konsernet, sier direktøren.

I hele LNS-konsernet jobber det rundt 900 personer. 

Går til sak

I informasjonsskrivet til de ansatte legges det likevel vekt på at LNS fortsatt bestrider hevingen av avtalen med Store Norske. 

«Vi mener bestemt at Store Norske ikke har grunnlag for å heve avtalen, at det heller ikke foreligger andre forhold som gjør avtalen ugyldig og vil kreve erstatning for det økonomiske tap selskapene måtte bli påført som følge av Store Norskes ugyldige hevning», står det i brevet. 

– Vi har sendt et brev til Store Norske der vi varsler et søksmål. Nå avventer vi et svar derfra, sier Ann Pedersen. 

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!