Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Signerte for nytt studie

 

Signerte for nytt studie

Folk fra politikken, næringslivet og høgskole inngår et historisk samarbeid for å få flere til å utdanne seg som ingeniører på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.09.2012 kl 14:39

I dag, torsdag, underskrev representantene en avtale og dermed et samarbeid om forkurs for ingeniørutdanning på Svalbard.

– Avtalen viser vei til en ny type utdanning og en ny type kunnskapsfokus her nord, sa lokalstyreleder Christin Kristoffersen under signeringen som foregikk i Gruve 3.

Forkurset består av fag som forbereder studenter til ingeniørstudiet som matte og fysikk.

Ingeniørmangel

Kurset starter i januar neste år, og er et samarbeid mellom Longyearbyen lokalstyre, Store Norske, LNS Spitsbergen, Høgskolen i Narvik og Norges ingeniør- og teknologorganisasjon (Nito).

– I Norge mangler det 16.000 ingeniører. Vi får ikke utdannet alle her med én gang, men dette er en begynnelse, sa rektor ved Høgskolen i Narvik, Arne Erik Holdø.

Fint besøk

– Vi legger ned en slags grunnstein nå. Forkurset vil styrke svalbardsamfunnet i framtiden, sa administrerende direktør i Store Norske, Per Andersson.

I forbindelse med markeringen var også en delegasjon på tolv personer fra Stortingets næringskomité til stede.

Høgskolen i Narvik organiserer kurset.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!