Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sier opp avtalen med Jebsen

 

Sier opp avtalen med Jebsen

Store Norske avslutter samarbeidet med Kristian Jebsen Rederi AS om kulltransport fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2010 kl 15:28

Avtalerevisjonen Store Norske har foretatt, fastslår at avtalen med Jebsen har vært overpriset. Avtalen med Jebsen gjaldt fram til 2022. Store Norske skriver i en pressemelding at de ser det som urimelig å fortsette avtalen i tolv år til.

Korrupsjonssiktet

«Avviklingen må også ses i sammenheng med de betalinger som tidligere administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, har mottatt etter avtale med representanter for Jebsen», skriver Store Norske.

I forrige uke ble det klart at både Robert Hermansen og Kristian Jebsens Rederi er siktet for grov korrupsjon. 3,9 millioner kroner skal ha gått fra tidligere administrerende direktør Atle Jebsen i rederiet til Robert Hermansen.

Må løse behovet

Gruveselskapet skal nå avgjøre hvordan kulltransporten skal foregå i framtiden, og skriver at avtalen skal konkurranseutsettes.

I forrige uke ble det klart at Store Norske har sagt opp avtalen med Oxbow Corporation om salg av Store Norske-kull. Selskapet har varslet at de vil gå til sak mot Store Norske fordi de mener avtalen er sagt opp urettmessig.

Last ned vedlegg

Pressemelding_fra_Store_Norske.pdf

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!