Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sier opp avtalen med Jebsen

 

Sier opp avtalen med Jebsen

Store Norske avslutter samarbeidet med Kristian Jebsen Rederi AS om kulltransport fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2010 kl 15:28

Avtalerevisjonen Store Norske har foretatt, fastslår at avtalen med Jebsen har vært overpriset. Avtalen med Jebsen gjaldt fram til 2022. Store Norske skriver i en pressemelding at de ser det som urimelig å fortsette avtalen i tolv år til.

Korrupsjonssiktet

«Avviklingen må også ses i sammenheng med de betalinger som tidligere administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, har mottatt etter avtale med representanter for Jebsen», skriver Store Norske.

I forrige uke ble det klart at både Robert Hermansen og Kristian Jebsens Rederi er siktet for grov korrupsjon. 3,9 millioner kroner skal ha gått fra tidligere administrerende direktør Atle Jebsen i rederiet til Robert Hermansen.

Må løse behovet

Gruveselskapet skal nå avgjøre hvordan kulltransporten skal foregå i framtiden, og skriver at avtalen skal konkurranseutsettes.

I forrige uke ble det klart at Store Norske har sagt opp avtalen med Oxbow Corporation om salg av Store Norske-kull. Selskapet har varslet at de vil gå til sak mot Store Norske fordi de mener avtalen er sagt opp urettmessig.

Last ned vedlegg

Pressemelding_fra_Store_Norske.pdf

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!