Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sier ja til observatorium

Her på Brandalpynten i Ny-Ålesund kommer det nye geodesianlegget til 219 millioner kroner. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Sier ja til observatorium

Pengene er på plass, nå har også Sysselmannen gitt sitt ja til det nye geodesiobservatoriet i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2012 kl 08:25

Sysselmannen har gitt Kartverket tillatelse til å bygge nytt geodetisk jordobservatorium med antennepark, instrumentbygning og adkomstvei på Brandalpynten i Ny-Ålesund.

– Nå kan byggingen starte, og det er vi glade for, sier prosjektleder Line Langkaas i Kartverkets geodesidivisjon i en pressemelding.

Penger på plass

Regjeringen bestemte allerede før jul i fjor at det skal bygges nytt geodetisk jordobservatorium i Ny-Ålesund og fulgte opp med bevilgning på revidert nasjonalbudsjett i mai. Det eneste som gjensto var konsekvensutredningen og en godkjenning fra Sysselmannen. Denne kom nå.

Klar i 2018

Kartverket starter nå organiseringen av byggeprosjektet og utlyser stillinger og anbud i høst.

– Målet er å inngå kontrakt med leverandør av antenner ved årsskiftet. Våren 2013 tar vi det første spadetaket, sier Langkaas i pressemeldingen.

Prosjektet har en total kostnadsramme på 219 millioner kroner, og det nye observatoriet skal være operativt i 2018. Dagens antenneanlegg skal fjernes.

Tillatelsen fra Sysselmannen gis på gitte vilkår, blant annet må Kartverket iverksette tiltak for å hindre skader på vegetasjon og landskap nær vei og observatorieområde. Det er også en forutsetning at delplanen for tiltaket blir godkjent.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!