Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnen kommer ut av teltet. FOTO: Elida Langstein

"Shopping på Svalbard får liksom en ny mening"

Bildet av isbjørnen som kommer ut av teltet bærende på en pose fra Svalbardbutikken, har slått an.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2014 kl 14:56

Om isbjørnen gjenkjente bildet av sin fjerne fetter på posen er heller tvilsomt, men logoen til Svalbardbutikken i Longyearbyen, den største forretningen på Svalbard, er nettopp en isbjørn.

Bildet ble tatt av Elida Langstein da isbjørnen oppsøkte leiren til Arktisk naturguide –studiet i uka som gikk. Bamsen var ikke nevneverdig interessert i studentene da den tok seg inn i leiren i Adolfbukta ved Nordenskiöldbreen, og lot seg heller ikke skremme av signalskudd, hamring på kokeutstyr og annen støy. Da heller ikke nødbluss fra båt eller røykpatroner fikk bjørnen til å trekke seg unna, valgte deltakerne på brekurset å evakuere leiren og la bjørnen holde på med sitt.

Isbjørnen på sin side var nok mer opptatt av å finne noe å spise, og gikk gjennom matforrådet. Det var da blinkskuddet ble tatt.

Bildet som har blitt delt mange ganger, har avstedkommet mange muntre kommentarer som «Så han handle på Svalbardbutikken han også» og «Coop: Litt ditt, litt mitt».

«Shopping på Svalbard får liksom en ny mening», skriver Bjørg Ueland, mens Anette Vesterskov Pedersen slår fast at «Alle (som i ALLE!) på Svalbard handler i den butikken…».

Det var studenten Pete Lambert som oppdaget bjørnen først og som slo alarm. Avstanden var da mellom 20 og 30 meter.

Sysselmannen rapporterer om flere gjenstridige bjørner, og mener hendelsen i Adolfbukta er en viktig påminnelse for folk som skal på tur.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!