Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnen kommer ut av teltet. FOTO: Elida Langstein

"Shopping på Svalbard får liksom en ny mening"

Bildet av isbjørnen som kommer ut av teltet bærende på en pose fra Svalbardbutikken, har slått an.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2014 kl 14:56

Om isbjørnen gjenkjente bildet av sin fjerne fetter på posen er heller tvilsomt, men logoen til Svalbardbutikken i Longyearbyen, den største forretningen på Svalbard, er nettopp en isbjørn.

Bildet ble tatt av Elida Langstein da isbjørnen oppsøkte leiren til Arktisk naturguide –studiet i uka som gikk. Bamsen var ikke nevneverdig interessert i studentene da den tok seg inn i leiren i Adolfbukta ved Nordenskiöldbreen, og lot seg heller ikke skremme av signalskudd, hamring på kokeutstyr og annen støy. Da heller ikke nødbluss fra båt eller røykpatroner fikk bjørnen til å trekke seg unna, valgte deltakerne på brekurset å evakuere leiren og la bjørnen holde på med sitt.

Isbjørnen på sin side var nok mer opptatt av å finne noe å spise, og gikk gjennom matforrådet. Det var da blinkskuddet ble tatt.

Bildet som har blitt delt mange ganger, har avstedkommet mange muntre kommentarer som «Så han handle på Svalbardbutikken han også» og «Coop: Litt ditt, litt mitt».

«Shopping på Svalbard får liksom en ny mening», skriver Bjørg Ueland, mens Anette Vesterskov Pedersen slår fast at «Alle (som i ALLE!) på Svalbard handler i den butikken…».

Det var studenten Pete Lambert som oppdaget bjørnen først og som slo alarm. Avstanden var da mellom 20 og 30 meter.

Sysselmannen rapporterer om flere gjenstridige bjørner, og mener hendelsen i Adolfbukta er en viktig påminnelse for folk som skal på tur.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!