Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnen kommer ut av teltet. FOTO: Elida Langstein

"Shopping på Svalbard får liksom en ny mening"

Bildet av isbjørnen som kommer ut av teltet bærende på en pose fra Svalbardbutikken, har slått an.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2014 kl 14:56

Om isbjørnen gjenkjente bildet av sin fjerne fetter på posen er heller tvilsomt, men logoen til Svalbardbutikken i Longyearbyen, den største forretningen på Svalbard, er nettopp en isbjørn.

Bildet ble tatt av Elida Langstein da isbjørnen oppsøkte leiren til Arktisk naturguide –studiet i uka som gikk. Bamsen var ikke nevneverdig interessert i studentene da den tok seg inn i leiren i Adolfbukta ved Nordenskiöldbreen, og lot seg heller ikke skremme av signalskudd, hamring på kokeutstyr og annen støy. Da heller ikke nødbluss fra båt eller røykpatroner fikk bjørnen til å trekke seg unna, valgte deltakerne på brekurset å evakuere leiren og la bjørnen holde på med sitt.

Isbjørnen på sin side var nok mer opptatt av å finne noe å spise, og gikk gjennom matforrådet. Det var da blinkskuddet ble tatt.

Bildet som har blitt delt mange ganger, har avstedkommet mange muntre kommentarer som «Så han handle på Svalbardbutikken han også» og «Coop: Litt ditt, litt mitt».

«Shopping på Svalbard får liksom en ny mening», skriver Bjørg Ueland, mens Anette Vesterskov Pedersen slår fast at «Alle (som i ALLE!) på Svalbard handler i den butikken…».

Det var studenten Pete Lambert som oppdaget bjørnen først og som slo alarm. Avstanden var da mellom 20 og 30 meter.

Sysselmannen rapporterer om flere gjenstridige bjørner, og mener hendelsen i Adolfbukta er en viktig påminnelse for folk som skal på tur.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!