Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnen kommer ut av teltet. FOTO: Elida Langstein

"Shopping på Svalbard får liksom en ny mening"

Bildet av isbjørnen som kommer ut av teltet bærende på en pose fra Svalbardbutikken, har slått an.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2014 kl 14:56

Om isbjørnen gjenkjente bildet av sin fjerne fetter på posen er heller tvilsomt, men logoen til Svalbardbutikken i Longyearbyen, den største forretningen på Svalbard, er nettopp en isbjørn.

Bildet ble tatt av Elida Langstein da isbjørnen oppsøkte leiren til Arktisk naturguide –studiet i uka som gikk. Bamsen var ikke nevneverdig interessert i studentene da den tok seg inn i leiren i Adolfbukta ved Nordenskiöldbreen, og lot seg heller ikke skremme av signalskudd, hamring på kokeutstyr og annen støy. Da heller ikke nødbluss fra båt eller røykpatroner fikk bjørnen til å trekke seg unna, valgte deltakerne på brekurset å evakuere leiren og la bjørnen holde på med sitt.

Isbjørnen på sin side var nok mer opptatt av å finne noe å spise, og gikk gjennom matforrådet. Det var da blinkskuddet ble tatt.

Bildet som har blitt delt mange ganger, har avstedkommet mange muntre kommentarer som «Så han handle på Svalbardbutikken han også» og «Coop: Litt ditt, litt mitt».

«Shopping på Svalbard får liksom en ny mening», skriver Bjørg Ueland, mens Anette Vesterskov Pedersen slår fast at «Alle (som i ALLE!) på Svalbard handler i den butikken…».

Det var studenten Pete Lambert som oppdaget bjørnen først og som slo alarm. Avstanden var da mellom 20 og 30 meter.

Sysselmannen rapporterer om flere gjenstridige bjørner, og mener hendelsen i Adolfbukta er en viktig påminnelse for folk som skal på tur.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!