Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Setter stor pris på AECO-gave

Kontorsjef Ottar Svensen tester det nye utstyret som Frigg Jørgensen og AECO har gitt til sykehuset. Til høyre anestesisykepleier Tove Hammerstrøm. FOTO: Christopher Engås

Setter stor pris på AECO-gave

Longyearbyen sykehus fikk viktig utstyr etter innsamling i ekspedisjonscruise-nettverket.

Tekst:

Publisert:

Kontorsjef Ottar Svensen kobler seg gjerne opp til et apparat som overvåker hjerte, surstoffnivå og blodtrykk, til ære for fotografen. Sykehuset har nemlig fått to slike mobile og oppladbare apparat i gave fra Assosciation of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO). Verdien er på 75.000 kroner.

– Etter skredet før jul var det mange av våre medlemmer som lurte på hvordan det gikk i Longyearbyen. En av våre canadiske medlemmer, Quark Expeditions, tok initiativ til ei innsamling blant selskapene, og resultatet ser vi nå, sier administrerende direktør i AECO, Frigg Jørgensen.

Sykehuset setter pris på å få inn to nye slike overvåkningsapparat.

– De er veldig enkle og praktiske, da de er oppladbare og kan flyttes mellom rommene. Med økende turisme, blir det mer sannsynlig at vi en gang vil oppleve å få inn mange pasienter samtidig. Da vil det være svært kjekt å ha flere apparater tilgjengelig, sier anestesisykepleier Tove Hammerstrøm.

Frigg Jørgensen sier det var enkelt å samle inn nok penger til helseinvesteringen.

– Vi og vår aktivitet er rett i målgruppa, med mye aktivitet på Svalbard, sier hun.

For ordens skyld kan det nevnes at kontorsjef Svensen på sykehuset er ved god helse, selv om blodtrykket var litt høyt onsdag formiddag.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!