Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Setter stor pris på AECO-gave

Kontorsjef Ottar Svensen tester det nye utstyret som Frigg Jørgensen og AECO har gitt til sykehuset. Til høyre anestesisykepleier Tove Hammerstrøm. FOTO: Christopher Engås

Setter stor pris på AECO-gave

Longyearbyen sykehus fikk viktig utstyr etter innsamling i ekspedisjonscruise-nettverket.

Kontorsjef Ottar Svensen kobler seg gjerne opp til et apparat som overvåker hjerte, surstoffnivå og blodtrykk, til ære for fotografen. Sykehuset har nemlig fått to slike mobile og oppladbare apparat i gave fra Assosciation of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO). Verdien er på 75.000 kroner.

– Etter skredet før jul var det mange av våre medlemmer som lurte på hvordan det gikk i Longyearbyen. En av våre canadiske medlemmer, Quark Expeditions, tok initiativ til ei innsamling blant selskapene, og resultatet ser vi nå, sier administrerende direktør i AECO, Frigg Jørgensen.

Sykehuset setter pris på å få inn to nye slike overvåkningsapparat.

– De er veldig enkle og praktiske, da de er oppladbare og kan flyttes mellom rommene. Med økende turisme, blir det mer sannsynlig at vi en gang vil oppleve å få inn mange pasienter samtidig. Da vil det være svært kjekt å ha flere apparater tilgjengelig, sier anestesisykepleier Tove Hammerstrøm.

Frigg Jørgensen sier det var enkelt å samle inn nok penger til helseinvesteringen.

– Vi og vår aktivitet er rett i målgruppa, med mye aktivitet på Svalbard, sier hun.

For ordens skyld kan det nevnes at kontorsjef Svensen på sykehuset er ved god helse, selv om blodtrykket var litt høyt onsdag formiddag.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!