Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Setter stor pris på AECO-gave

Kontorsjef Ottar Svensen tester det nye utstyret som Frigg Jørgensen og AECO har gitt til sykehuset. Til høyre anestesisykepleier Tove Hammerstrøm. FOTO: Christopher Engås

Setter stor pris på AECO-gave

Longyearbyen sykehus fikk viktig utstyr etter innsamling i ekspedisjonscruise-nettverket.

Tekst:

Publisert:

Kontorsjef Ottar Svensen kobler seg gjerne opp til et apparat som overvåker hjerte, surstoffnivå og blodtrykk, til ære for fotografen. Sykehuset har nemlig fått to slike mobile og oppladbare apparat i gave fra Assosciation of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO). Verdien er på 75.000 kroner.

– Etter skredet før jul var det mange av våre medlemmer som lurte på hvordan det gikk i Longyearbyen. En av våre canadiske medlemmer, Quark Expeditions, tok initiativ til ei innsamling blant selskapene, og resultatet ser vi nå, sier administrerende direktør i AECO, Frigg Jørgensen.

Sykehuset setter pris på å få inn to nye slike overvåkningsapparat.

– De er veldig enkle og praktiske, da de er oppladbare og kan flyttes mellom rommene. Med økende turisme, blir det mer sannsynlig at vi en gang vil oppleve å få inn mange pasienter samtidig. Da vil det være svært kjekt å ha flere apparater tilgjengelig, sier anestesisykepleier Tove Hammerstrøm.

Frigg Jørgensen sier det var enkelt å samle inn nok penger til helseinvesteringen.

– Vi og vår aktivitet er rett i målgruppa, med mye aktivitet på Svalbard, sier hun.

For ordens skyld kan det nevnes at kontorsjef Svensen på sykehuset er ved god helse, selv om blodtrykket var litt høyt onsdag formiddag.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!