Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Setter i stand rasert hytte

Flere hytter er i sommer blitt rasert av isbjørn på østkysten. Nå jobber Longyearbyen Jeger og Fiskerforening med å sette i stand den ene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var på rundtoktet i august at Sysselmannen ble klar over hvor mye isbjørnen hadde ødelagt.
– Vi mener det er en og samme bjørn som har rasert fire hytter i Agardh-, Dunér- og Mohnbukta. Isbjørnen har herjet fælt, så hyttene er veldig ødelagte, sier sysselmannsførstebetjent Brynjulf Eide.
I tillegg er en hytte på Kongsøya ødelagt av isbjørn.

Vil komme i gang
Vinduene til Agardh-hytta, som LJFF disponerer, er tatt med til Longyearbyen for å bli reparert, og LJFF er nå i gang med å sette i stand hytta.
– Dette er en populær hytte som brukes mye, så målet er å få reparert den før det blir helt bekmørkt, sier leder for hytteutvalget i LJFF, Anders Lindseth.

Nye vinduer er bestilt fra fastlandet, og avhengig av hvor fort de kommer opp, kan folk fra LJFF kanskje dra ut med helikopter allerede neste helg for å sette inn vinduene.
– Jeg vet ikke hvor mye som er skadet innvendig, men de som har sett den sier at den er bra herpet. Vi kan få oss en overraskelse begge veier, sier Lindseth.

Utsettes til våren
LJFF ønsker også å prioritere hytta i Mohnbukta, men siden den er en gammel fangststasjon og et fredet kulturminne, må Sysselmannen på banen.
– Vi har ikke fått noen signaler om at de kommer til å gjøre noe med denne hytta med det første, sier Lindseth.

Ifølge kulturminnerådgiver hos Sysselmannen, Per Kyrre Reymert, skal det i løpet av våren tas en beslutning om hvilke hytter som skal settes i stand.
– Vi skrev en rapport etter rundtoktet som vi skal gå gjennom til våren. Da skal vi planlegge hva slags arbeid vi skal gjøre på hyttene neste sommer, sier Reymert.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!