Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ser fram til å komme igang med moderniseringa

Marit Kristine Melby og Gry Sneltvedt har en god følelse etter møtet med Amfi om nye Lompen. FOTO: Eirik Palm

Ser fram til å komme igang med moderniseringa

Leietakerne ser fram til å få et moderne kjøpesenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2014 kl 17:48

– Generelt etter møtet virker alt positivt. Alle ser fram til dette, sier Gry Sneltvedt.

Butikkeierne på Lompensenteret er optimister idet arbeidet med å skape et nytt skal de samles for å bli enige om hvilke endringer de ønsker seg på senteret. Referatet – eller ønskelista – sendes til Amfi-sjef Lars Løseth. Deretter er det opp til eiendomssjef og fungerende daglig leder Carsten Rimer å gjøre noe med det.


– Ting kommer til å skje

– Jeg har aldri vært så oppløftet etter et møte, som etter dette, sier Sneltvedt om møtet med blant andre Løseth, nylig.

Marit Kristine Melby nikker fra stolen i salongen. Lederen i Lompen Senterforening er enig og avslører at også hun har forventninger til den nye eieren. Ikke minst fordi Amfi har mer enn 20 års erfaring.

– Nå kan vi se litt langsiktig framover og etterhvert så kommer ting til å skje.

– Men samtidig sier den nye eieren at de kommer til å blande seg mer inn i driften av senteret?

– Det er positivt, for de er ikke interesset i å blande seg på en neagtiv måte. Vi var spent på hva vil gjøre, sier Melby, som tror det blir en myk overgang.


Fellesarealet først
Lompen-senteret med sine knappe 15 forretninger blir ikke et typisk Amfi-senter, men foreningslederen tror det raskt kommer til å bli krav om ukentlige eller månedlige rapporter fra leietakerne. I tillegg regner hun med at det kommer til å bli gjort noe med fellesarealet «rimelig kjapt».

De tror også etter hvert det kommer til å bli gjort endringer på utsiden, ikke minst med fargevalget. Dette må i så fall godkjennes av lokalstyret. De er også enige i at nye Lompen må passe inn i Longyearbyen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!