Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ser fram til å komme igang med moderniseringa

Marit Kristine Melby og Gry Sneltvedt har en god følelse etter møtet med Amfi om nye Lompen. FOTO: Eirik Palm

Ser fram til å komme igang med moderniseringa

Leietakerne ser fram til å få et moderne kjøpesenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2014 kl 17:48

– Generelt etter møtet virker alt positivt. Alle ser fram til dette, sier Gry Sneltvedt.

Butikkeierne på Lompensenteret er optimister idet arbeidet med å skape et nytt skal de samles for å bli enige om hvilke endringer de ønsker seg på senteret. Referatet – eller ønskelista – sendes til Amfi-sjef Lars Løseth. Deretter er det opp til eiendomssjef og fungerende daglig leder Carsten Rimer å gjøre noe med det.


– Ting kommer til å skje

– Jeg har aldri vært så oppløftet etter et møte, som etter dette, sier Sneltvedt om møtet med blant andre Løseth, nylig.

Marit Kristine Melby nikker fra stolen i salongen. Lederen i Lompen Senterforening er enig og avslører at også hun har forventninger til den nye eieren. Ikke minst fordi Amfi har mer enn 20 års erfaring.

– Nå kan vi se litt langsiktig framover og etterhvert så kommer ting til å skje.

– Men samtidig sier den nye eieren at de kommer til å blande seg mer inn i driften av senteret?

– Det er positivt, for de er ikke interesset i å blande seg på en neagtiv måte. Vi var spent på hva vil gjøre, sier Melby, som tror det blir en myk overgang.


Fellesarealet først
Lompen-senteret med sine knappe 15 forretninger blir ikke et typisk Amfi-senter, men foreningslederen tror det raskt kommer til å bli krav om ukentlige eller månedlige rapporter fra leietakerne. I tillegg regner hun med at det kommer til å bli gjort noe med fellesarealet «rimelig kjapt».

De tror også etter hvert det kommer til å bli gjort endringer på utsiden, ikke minst med fargevalget. Dette må i så fall godkjennes av lokalstyret. De er også enige i at nye Lompen må passe inn i Longyearbyen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!