Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sent, men godt

Fredag ble det endelig brudd i stetten i sjampanjeglasset i Operafjellet. Svalbardposten har dokumentert snøsmeltingen i fjellet nøye. FOTO: Birger Amundsen

Sent, men godt

Fredag ble det brudd i sjampanjeglassets stett. Over en måned seinere enn vanlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2012 kl 09:33

Like over 300 forslag kom inn til Svalbardpostens redaksjon i stetten-konkurransen. Bare én person har tippet riktig dato for når stetten gikk, nemlig Kjell-Hugo Kåven fra Alta. Han blir premiert med et gravert glass.

Fylt med snø

I fjor gikk stetten 23. juli, og i 2010 gikk den 18. juli, og de fleste av leserne våre tippet at den kom til å gå i juli også i år. Det gjorde den ikke. I stedet ble sjampanjeglasset fylt med snø flere ganger denne sommeren.

– En ting kan vi slå fast, og det er at det ikke stemmer at sommeren begynner den dagen stetten går, sier redaktør Birger Amundsen.

En artighet

Redaktøren forteller at avisen startet denne konkurransen i 2008 for å ha det litt artig.

– Svalbardposten har sørget for å forsterke betydningen av stetten, og gjøre den til en sak. Vi merker også at folk i byen er svært opptatt av den. Spesielt i år når bruddet har latt vente på seg, sier Amundsen.

Han legger til at folk på Svalbard er svært opptatt av været, og at stetten har blitt symbolet på om sommeren er god eller dårlig.

Tippet på neste år

Ti personer, blant den meteorologifullmektig Torgeir Mørk på flyplassen i Longyearbyen, tippet at stetten ikke kom til å gå i år. Mildværet de siste dagene gjorde at de ikke fikk rett, stetten gikk på den siste dagen i årets siste sommermåned. 

– Hvor nøye følger Svalbardposten med på sjampanjeglasset?

– Vi har nesten gjort det litt surt for oss selv. De dagene når det nærmer seg brudd i stetten, må vi stadig sjekke den for å være sikre på om den har gått eller ei. Det verste som kan skje er at tåka legger seg over fjellet akkurat når stetten skal gå, sier Amundsen.

Det gjorde den ikke i dag.

– Stetten er en alvorlig sak, og nå har den gått, avslutter Amundsen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!