Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sent, men godt

Fredag ble det endelig brudd i stetten i sjampanjeglasset i Operafjellet. Svalbardposten har dokumentert snøsmeltingen i fjellet nøye. FOTO: Birger Amundsen

Sent, men godt

Fredag ble det brudd i sjampanjeglassets stett. Over en måned seinere enn vanlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2012 kl 09:33

Like over 300 forslag kom inn til Svalbardpostens redaksjon i stetten-konkurransen. Bare én person har tippet riktig dato for når stetten gikk, nemlig Kjell-Hugo Kåven fra Alta. Han blir premiert med et gravert glass.

Fylt med snø

I fjor gikk stetten 23. juli, og i 2010 gikk den 18. juli, og de fleste av leserne våre tippet at den kom til å gå i juli også i år. Det gjorde den ikke. I stedet ble sjampanjeglasset fylt med snø flere ganger denne sommeren.

– En ting kan vi slå fast, og det er at det ikke stemmer at sommeren begynner den dagen stetten går, sier redaktør Birger Amundsen.

En artighet

Redaktøren forteller at avisen startet denne konkurransen i 2008 for å ha det litt artig.

– Svalbardposten har sørget for å forsterke betydningen av stetten, og gjøre den til en sak. Vi merker også at folk i byen er svært opptatt av den. Spesielt i år når bruddet har latt vente på seg, sier Amundsen.

Han legger til at folk på Svalbard er svært opptatt av været, og at stetten har blitt symbolet på om sommeren er god eller dårlig.

Tippet på neste år

Ti personer, blant den meteorologifullmektig Torgeir Mørk på flyplassen i Longyearbyen, tippet at stetten ikke kom til å gå i år. Mildværet de siste dagene gjorde at de ikke fikk rett, stetten gikk på den siste dagen i årets siste sommermåned. 

– Hvor nøye følger Svalbardposten med på sjampanjeglasset?

– Vi har nesten gjort det litt surt for oss selv. De dagene når det nærmer seg brudd i stetten, må vi stadig sjekke den for å være sikre på om den har gått eller ei. Det verste som kan skje er at tåka legger seg over fjellet akkurat når stetten skal gå, sier Amundsen.

Det gjorde den ikke i dag.

– Stetten er en alvorlig sak, og nå har den gått, avslutter Amundsen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!