Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sendt til UNN etter skuteruhell

En person i et reisefølge ble lørdag kastet av snøskuteren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2014 kl 08:27

Kvinnen i 30-årene var en del av et guidet reisefølge, og de var på vei ned Longyearbreen da det gikk galt. I et parti hvor det er smalest ved morenen i enden av breen, har hun kommet bort i gassen og kjøretøyet har skutt fart.

– Det gikk dermed litt raskt nedover, og hun ble slengt av snøskuteren, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad om hendelsen, som fant sted lørdag i 16-tiden.

Kvinnen opplyste etter uhellet at hun hadde nakkesmerter, politiet ble varslet og det ble bestemt å evakuere henne ned til Nybyen med slede. Fra Nybyen ble hun kjørt til Longyearbyen sykehus.

– Senere på kvelden ble hun sendt med ambulansefly til UNN i Tromsø for å få tatt CT-scanning av nakken, opplyser Svarstad.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!