Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sendt til UNN etter skuteruhell

En person i et reisefølge ble lørdag kastet av snøskuteren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2014 kl 08:27

Kvinnen i 30-årene var en del av et guidet reisefølge, og de var på vei ned Longyearbreen da det gikk galt. I et parti hvor det er smalest ved morenen i enden av breen, har hun kommet bort i gassen og kjøretøyet har skutt fart.

– Det gikk dermed litt raskt nedover, og hun ble slengt av snøskuteren, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad om hendelsen, som fant sted lørdag i 16-tiden.

Kvinnen opplyste etter uhellet at hun hadde nakkesmerter, politiet ble varslet og det ble bestemt å evakuere henne ned til Nybyen med slede. Fra Nybyen ble hun kjørt til Longyearbyen sykehus.

– Senere på kvelden ble hun sendt med ambulansefly til UNN i Tromsø for å få tatt CT-scanning av nakken, opplyser Svarstad.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!