Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sendt til UNN etter skuteruhell

En person i et reisefølge ble lørdag kastet av snøskuteren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2014 kl 08:27

Kvinnen i 30-årene var en del av et guidet reisefølge, og de var på vei ned Longyearbreen da det gikk galt. I et parti hvor det er smalest ved morenen i enden av breen, har hun kommet bort i gassen og kjøretøyet har skutt fart.

– Det gikk dermed litt raskt nedover, og hun ble slengt av snøskuteren, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad om hendelsen, som fant sted lørdag i 16-tiden.

Kvinnen opplyste etter uhellet at hun hadde nakkesmerter, politiet ble varslet og det ble bestemt å evakuere henne ned til Nybyen med slede. Fra Nybyen ble hun kjørt til Longyearbyen sykehus.

– Senere på kvelden ble hun sendt med ambulansefly til UNN i Tromsø for å få tatt CT-scanning av nakken, opplyser Svarstad.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!