Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sender fra seg isbjørnsaken

Denne isbjørnbinna ble skutt ved Austfjordnes. FOTO: Sysselmannen

Sender fra seg isbjørnsaken

Sysselmannen sender saken om isbjørnskyting ved Austfjordnes til statsadvokatene i Troms og Finnmark for påtaleavgjørelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2016 kl 15:19

I juni ble ei nærgående isbjørnbinne skutt på Austfjordnes av de som holder til på fangststasjonen der. Senere ble ungen hennes også avlivet av Sysselmannen fordi den ikke kunne klare seg på egen hånd. Det viste seg at binna ble skutt og drept ved en feil, da meningen var å bruke gummikule. Feiltagelsen besto i at man tok feil av patron med gummikule og ordinær hagleammunisjon.

Politiet har etterforsket saken, men Sysselmannen på Svalbard har nylig sendt saken fra seg.

– Saken er sendt til statsadvokatene i Troms og Finnmark for påtaleavgjørelse. Dette fordi saken har vært gjenstand for allmenn interesse, og fordi jeg ser at det er gjort en del ganger tidligere i lignende tilfeller, sier assisterende sysselmann Berit Sagfossen.

En annen grunn til at Sysselmannen velger å sende saken til statsadvokaten for påtaleavgjørelse, er det faktum at de to som holder til på Austfjordnes leier fangststasjonen av Sysselmannen.

«Sysselmannen finner det derfor riktig at saken forelegges statsadvokaten til vurdering», skriver Sysselmannen på sine nettsider.

En avgjørelse ventes i løpet av august.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!