Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sender fra seg isbjørnsaken

Denne isbjørnbinna ble skutt ved Austfjordnes. FOTO: Sysselmannen

Sender fra seg isbjørnsaken

Sysselmannen sender saken om isbjørnskyting ved Austfjordnes til statsadvokatene i Troms og Finnmark for påtaleavgjørelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2016 kl 15:19

I juni ble ei nærgående isbjørnbinne skutt på Austfjordnes av de som holder til på fangststasjonen der. Senere ble ungen hennes også avlivet av Sysselmannen fordi den ikke kunne klare seg på egen hånd. Det viste seg at binna ble skutt og drept ved en feil, da meningen var å bruke gummikule. Feiltagelsen besto i at man tok feil av patron med gummikule og ordinær hagleammunisjon.

Politiet har etterforsket saken, men Sysselmannen på Svalbard har nylig sendt saken fra seg.

– Saken er sendt til statsadvokatene i Troms og Finnmark for påtaleavgjørelse. Dette fordi saken har vært gjenstand for allmenn interesse, og fordi jeg ser at det er gjort en del ganger tidligere i lignende tilfeller, sier assisterende sysselmann Berit Sagfossen.

En annen grunn til at Sysselmannen velger å sende saken til statsadvokaten for påtaleavgjørelse, er det faktum at de to som holder til på Austfjordnes leier fangststasjonen av Sysselmannen.

«Sysselmannen finner det derfor riktig at saken forelegges statsadvokaten til vurdering», skriver Sysselmannen på sine nettsider.

En avgjørelse ventes i løpet av august.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!