Sender fra seg isbjørnsaken

Sysselmannen sender saken om isbjørnskyting ved Austfjordnes til statsadvokatene i Troms og Finnmark for påtaleavgjørelse.

Denne isbjørnbinna ble skutt ved Austfjordnes.
Publisert

I juni ble ei nærgående isbjørnbinne skutt på Austfjordnes av de som holder til på fangststasjonen der. Senere ble ungen hennes også avlivet av Sysselmannen fordi den ikke kunne klare seg på egen hånd. Det viste seg at binna ble skutt og drept ved en feil, da meningen var å bruke gummikule. Feiltagelsen besto i at man tok feil av patron med gummikule og ordinær hagleammunisjon.

Politiet har etterforsket saken, men Sysselmannen på Svalbard har nylig sendt saken fra seg.

– Saken er sendt til statsadvokatene i Troms og Finnmark for påtaleavgjørelse. Dette fordi saken har vært gjenstand for allmenn interesse, og fordi jeg ser at det er gjort en del ganger tidligere i lignende tilfeller, sier assisterende sysselmann Berit Sagfossen.

En annen grunn til at Sysselmannen velger å sende saken til statsadvokaten for påtaleavgjørelse, er det faktum at de to som holder til på Austfjordnes leier fangststasjonen av Sysselmannen.

«Sysselmannen finner det derfor riktig at saken forelegges statsadvokaten til vurdering», skriver Sysselmannen på sine nettsider.

En avgjørelse ventes i løpet av august.

Powered by Labrador CMS