Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Selskapet slipper bot

 

Selskapet slipper bot

En guide har akseptert boten han fikk etter at han slo opp telt ved et kulturminne i Trygghamna. Guidens arbeidsgiver slipper straff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Guiden, som jobber for Grand Nord Grand Large (GNGL), har vedtatt et forelegg på 15.000 kroner.
19. juli oppdaget Sysselmannens feltinspektører at en turistgruppe hadde campet mindre enn hundre meter fra en gammel russisk hustuft i Trygghamna. I tillegg hadde reisefølget brukt steiner fra hustuften til å feste teltduken, og materiale fra kulturminnet til å bygge en bro over en bekk.

Ga opplæring
GNGL ble opprinnelig ilagt et forelegg på 30.000 kroner, men slipper å betale boten fordi de kunne dokumentere at guiden handlet i strid med opplæringen selskapet har gitt ham.
Selskapet slipper bot fordi guiden handlet i strid med den opplæringen han hadde fått av selskapet. GNGL fremla dokumentasjon på at det gir sine guider solid opplæring i Svalbardmiljøloven og regelverket for telting på Svalbard. Loven forbyr telting mindre enn hundre meter fra et kulturminne. Det er også i strid med loven å flytte på eller ødelegge kulturminner.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!