Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Selskapet slipper bot

 

Selskapet slipper bot

En guide har akseptert boten han fikk etter at han slo opp telt ved et kulturminne i Trygghamna. Guidens arbeidsgiver slipper straff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Guiden, som jobber for Grand Nord Grand Large (GNGL), har vedtatt et forelegg på 15.000 kroner.
19. juli oppdaget Sysselmannens feltinspektører at en turistgruppe hadde campet mindre enn hundre meter fra en gammel russisk hustuft i Trygghamna. I tillegg hadde reisefølget brukt steiner fra hustuften til å feste teltduken, og materiale fra kulturminnet til å bygge en bro over en bekk.

Ga opplæring
GNGL ble opprinnelig ilagt et forelegg på 30.000 kroner, men slipper å betale boten fordi de kunne dokumentere at guiden handlet i strid med opplæringen selskapet har gitt ham.
Selskapet slipper bot fordi guiden handlet i strid med den opplæringen han hadde fått av selskapet. GNGL fremla dokumentasjon på at det gir sine guider solid opplæring i Svalbardmiljøloven og regelverket for telting på Svalbard. Loven forbyr telting mindre enn hundre meter fra et kulturminne. Det er også i strid med loven å flytte på eller ødelegge kulturminner.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!