Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Selskapet slipper bot

 

Selskapet slipper bot

En guide har akseptert boten han fikk etter at han slo opp telt ved et kulturminne i Trygghamna. Guidens arbeidsgiver slipper straff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Guiden, som jobber for Grand Nord Grand Large (GNGL), har vedtatt et forelegg på 15.000 kroner.
19. juli oppdaget Sysselmannens feltinspektører at en turistgruppe hadde campet mindre enn hundre meter fra en gammel russisk hustuft i Trygghamna. I tillegg hadde reisefølget brukt steiner fra hustuften til å feste teltduken, og materiale fra kulturminnet til å bygge en bro over en bekk.

Ga opplæring
GNGL ble opprinnelig ilagt et forelegg på 30.000 kroner, men slipper å betale boten fordi de kunne dokumentere at guiden handlet i strid med opplæringen selskapet har gitt ham.
Selskapet slipper bot fordi guiden handlet i strid med den opplæringen han hadde fått av selskapet. GNGL fremla dokumentasjon på at det gir sine guider solid opplæring i Svalbardmiljøloven og regelverket for telting på Svalbard. Loven forbyr telting mindre enn hundre meter fra et kulturminne. Det er også i strid med loven å flytte på eller ødelegge kulturminner.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!