Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Selskap gir erstatning

 

Selskap gir erstatning

Det blir ikke rettsak om Hornsund-ulykken etter at turopertørene har gitt etter for erstatsningskrav i England. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2010 kl 08:00

Dønningene etter ulykken i august 2007, da Storbreen i Hornsund kalvet og 23 turister om bord i kystcruiseskipet «Aleksey Maryshev» ble skadet, har ennå ikke lagt seg.  Samtidig som saken har vært innom både tingretten og lagmannsretten i Norge, har 16 av de britiske turistene varslet søksmål mot turoperatørselskapet Discover the World.

Ifølge London Evening Standard har passasjerene nå vunnet en tre år lang kamp mot Discover the World.

Erstatningssaken skulle kommet opp for retten i London mars neste år.

En belastning

På telefon fra England sier administrerende direktør Clive Stacey i Discover the World at dette er en sak mellom forsikringsselskapet og passasjerene som kom til skade.

Han sier at Hornsund-saken har vært en belastning for selskapet, men den har ikke skadet det.

Det britiske selskapet hadde chartret skipet av det neder­landske operatørselskapet Oceanwide Expeditions.

Kystcruiseskipet «Aleksey Maryshev» lå alt for nær Storbreen da den kalvet. Clive Stacey har hele tiden hevdet at ansvaret for det som hendte ligger på den russiske kapteinen.

– Vi er lei oss for ulykken, ikke minst fordi flere av de som ble skadet vil måtte slite med den resten av livet. Jeg er glad for at det skjedde på et sted hvor de skadde fikk rask hjelp. Hadde noe lignende skjedd i Antarktis, er jeg redd for at noen ville ha omkommet, sier han.

Høyesterett

I Norge er det ennå ikke satt punktum i saken. Oceanwide Expeditions ble frikjent i Nord-Troms tingrett da Hornsund-ulykken var til behandling i fjor høst, men dømt i lagmannsretten og ilagt en bot på 300.000 kroner.

Det nederlandske operatørselskapet har anket dommen videre til Høyesterett, og Hornsund-ulykken kommer opp for Høyesterett 16. desember.

Kapteinen på «Aleksey Maryshev» stakk seg bort i Russland etter ulykken, og har derfor unngått å bli tiltalt i saken. Ifølge direktør Clive Stacey skal han i dag visstnok livnære seg som skipper på et fartøy i trafikk på elven Neva, som flyter forbi St. Petersburg.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!