Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seksuelle overgrep for retten

Rettsaken mot 16-åringen fra Longyearbyen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter i fjor høst, starter i Nord-Troms tingrett mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Aktor i saken, statsadvokat Torstein Hevnskjel sier at saken var berammet til tirsdag, men at den ble fremskyndet med en halv dag på grunn av at forsvarer brakte inn flere vitner.
Gutten er tiltalt for voldtekt mot en 12 år gammel jente og en jente på egen alder, som skal ha skjedd i november i fjor.

Uvanlig sak
Hevnskjel antar at retten vil bestemme at saken skal føres for lukkede dører. Han sier videre at det ikke er ofte saker av en slik karakter blir behandlet i retten.
– Det er ikke ofte det er saker med voldtekt i den alderskruppen. Den kriminelle lavalder er 15 år, så han er strafferettslig ansvarlig. Hvis det blir domfellelse er samfunnsstraff vanlig. Så unge mennesker vil ikke havne i fengsel, sier statsadvokat Hevnskjel.

Klokken 13
I tillegg til overgrepene er 16-åringen også tiltalt for å ha slått og sparket en gutt ved skolen i Longyearbyen. Den saken kommer i tillegg til overgrepene.
Nord-Troms tingrett starter behandling av saken klokken 13 mandag, og det er satt av to og en halv dag til saken.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!