Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seksuelle overgrep for retten

Rettsaken mot 16-åringen fra Longyearbyen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter i fjor høst, starter i Nord-Troms tingrett mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Aktor i saken, statsadvokat Torstein Hevnskjel sier at saken var berammet til tirsdag, men at den ble fremskyndet med en halv dag på grunn av at forsvarer brakte inn flere vitner.
Gutten er tiltalt for voldtekt mot en 12 år gammel jente og en jente på egen alder, som skal ha skjedd i november i fjor.

Uvanlig sak
Hevnskjel antar at retten vil bestemme at saken skal føres for lukkede dører. Han sier videre at det ikke er ofte saker av en slik karakter blir behandlet i retten.
– Det er ikke ofte det er saker med voldtekt i den alderskruppen. Den kriminelle lavalder er 15 år, så han er strafferettslig ansvarlig. Hvis det blir domfellelse er samfunnsstraff vanlig. Så unge mennesker vil ikke havne i fengsel, sier statsadvokat Hevnskjel.

Klokken 13
I tillegg til overgrepene er 16-åringen også tiltalt for å ha slått og sparket en gutt ved skolen i Longyearbyen. Den saken kommer i tillegg til overgrepene.
Nord-Troms tingrett starter behandling av saken klokken 13 mandag, og det er satt av to og en halv dag til saken.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!