Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seksuelle overgrep for retten

Rettsaken mot 16-åringen fra Longyearbyen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter i fjor høst, starter i Nord-Troms tingrett mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Aktor i saken, statsadvokat Torstein Hevnskjel sier at saken var berammet til tirsdag, men at den ble fremskyndet med en halv dag på grunn av at forsvarer brakte inn flere vitner.
Gutten er tiltalt for voldtekt mot en 12 år gammel jente og en jente på egen alder, som skal ha skjedd i november i fjor.

Uvanlig sak
Hevnskjel antar at retten vil bestemme at saken skal føres for lukkede dører. Han sier videre at det ikke er ofte saker av en slik karakter blir behandlet i retten.
– Det er ikke ofte det er saker med voldtekt i den alderskruppen. Den kriminelle lavalder er 15 år, så han er strafferettslig ansvarlig. Hvis det blir domfellelse er samfunnsstraff vanlig. Så unge mennesker vil ikke havne i fengsel, sier statsadvokat Hevnskjel.

Klokken 13
I tillegg til overgrepene er 16-åringen også tiltalt for å ha slått og sparket en gutt ved skolen i Longyearbyen. Den saken kommer i tillegg til overgrepene.
Nord-Troms tingrett starter behandling av saken klokken 13 mandag, og det er satt av to og en halv dag til saken.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!