Seilbåt savnet

Seilbåten «Argo» med en mann om bord er savnet på turen til Svalbard. Hovedredningssentralen i Nord-Norge er bekymret.

Dette er båten det søkes etter i havområdene mellom fastlandet og Svalbard.
Publisert
Det letes etter den savnede seilbåten «Argo» blant annet med Dornier-maskinen som Sysselmannen på Svalbard disponerer.

Seilbåten «Argo» skulle bruke fem døgn på turen fra Tromsø til Longyearbyen, med antatt ankomst den 30. august.

– Sist vi hadde kontakt med båten var 25. august og det var via mobiltelefon. Båten er ikke kontaktbar på annen måte. Vi har forsøkt å rope på den på radiosambandene, uten hell, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS), Kjell Johansen.

HRS vet ikke om det finnes nødsambandsutstyr om bord i båten.

Aller siste tegn til seilbåten forekom ifølge avisa Nordlys den 27 . august. Da har en annen båt praiet «Argo» like nord-vest for Tromsø, og da skal mannen i 20-årene som fører båten ha gitt uttrykk for at han hadde problemer med autopiloten - og at dette har gjort navigasjonen vanskelig.

Autopiloten er det som sørger for at man skal kunne styre uten å måtte holde i roret hele tiden.

«Argo» er på om lag 25 fot. Den er hvit med en gummibåt festet på akterenden. Siden mannen, som er fra Nordland, la ut fra Tromsø har det ifølge HRS vært en del dårlig vær fra nord og nordvest i havområdene mellom fastlandet og Svalbard.

Sysselmannen har lett etter båten fra helikopter i Isfjorden uten hell. En Dornier-maskin skal søke videre utover dagen.

– I tillegg setter vi inn et fly fra Kystverket som til vanlig er stasjonert i Ålesund, forteller Johansen.

Alle fartøy som befinner seg i de aktuelle havområdene er varslet og bedt om å holde en skarp utkikk etter seilbåten. HRS ber folk som kan ha opplysninger om båten om å ta kontakt.

– Det behøver ikke ha skjedd noe galt, men båten er svært forsinket med tanke på seilingsplanen. Derfor undersøker vi saken. Hvis noen har informasjon kan de ringe HRS på telefon nummer 75 55 93 00, sier Kjell Johansen.

Powered by Labrador CMS