Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seilbåt gikk ned på nordkysten

To engelskmenn ble reddet av Sysselmannens redningshelikopter i natt, etter at seilbåten deres gikk ned ved Kobbskjera nord for Raudfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2012 kl 09:22

– Vi fikk melding om havariet klokken 23.05 tirsdag kveld, etter at de to seilerne hadde utløst nødpeilesenderen. Redningshelikopteret vårt var framme ved stedet rundt klokken halv to og plukket de to opp fra en gummibåt, sier fungerende overbetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Nord for Raudfjorden

Den 33 fot store seilbåten hadde gått på Kobbskjera, nærmere åtte kilometer nordvest for Flathuken, i munningen av Raudfjorden. Skjæret er tydelig avmerket på kartene.

Overbetjent Andreassen forteller at de to mennene i 70-årene forsøkte å utløse en redningsflåte, men at den ikke fungerte. I tillegg hadde de en gummibåt om bord, som var pakket sammen. De fikk pumpet den opp og forlatt båten, som gikk til bunns like etterpå.

Nedkjølt

– Ut fra posisjonen på nødpeilesenderen hadde de to driftet et par nautiske mil da de ble plukket opp. Det var nordøstlig bris og greie vindforhold, men enkelte snøbyger og relativt dårlig sikt, sier Andreassen.

Mennene var litt nedkjølt etter over to timer i gummibåten. De ble fløyet til Longyearbyen, og befinner seg nå på sykehuset.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!