Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seilbåt gikk ned på nordkysten

To engelskmenn ble reddet av Sysselmannens redningshelikopter i natt, etter at seilbåten deres gikk ned ved Kobbskjera nord for Raudfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2012 kl 09:22

– Vi fikk melding om havariet klokken 23.05 tirsdag kveld, etter at de to seilerne hadde utløst nødpeilesenderen. Redningshelikopteret vårt var framme ved stedet rundt klokken halv to og plukket de to opp fra en gummibåt, sier fungerende overbetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Nord for Raudfjorden

Den 33 fot store seilbåten hadde gått på Kobbskjera, nærmere åtte kilometer nordvest for Flathuken, i munningen av Raudfjorden. Skjæret er tydelig avmerket på kartene.

Overbetjent Andreassen forteller at de to mennene i 70-årene forsøkte å utløse en redningsflåte, men at den ikke fungerte. I tillegg hadde de en gummibåt om bord, som var pakket sammen. De fikk pumpet den opp og forlatt båten, som gikk til bunns like etterpå.

Nedkjølt

– Ut fra posisjonen på nødpeilesenderen hadde de to driftet et par nautiske mil da de ble plukket opp. Det var nordøstlig bris og greie vindforhold, men enkelte snøbyger og relativt dårlig sikt, sier Andreassen.

Mennene var litt nedkjølt etter over to timer i gummibåten. De ble fløyet til Longyearbyen, og befinner seg nå på sykehuset.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!