Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seilbåt gikk ned på nordkysten

To engelskmenn ble reddet av Sysselmannens redningshelikopter i natt, etter at seilbåten deres gikk ned ved Kobbskjera nord for Raudfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2012 kl 09:22

– Vi fikk melding om havariet klokken 23.05 tirsdag kveld, etter at de to seilerne hadde utløst nødpeilesenderen. Redningshelikopteret vårt var framme ved stedet rundt klokken halv to og plukket de to opp fra en gummibåt, sier fungerende overbetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Nord for Raudfjorden

Den 33 fot store seilbåten hadde gått på Kobbskjera, nærmere åtte kilometer nordvest for Flathuken, i munningen av Raudfjorden. Skjæret er tydelig avmerket på kartene.

Overbetjent Andreassen forteller at de to mennene i 70-årene forsøkte å utløse en redningsflåte, men at den ikke fungerte. I tillegg hadde de en gummibåt om bord, som var pakket sammen. De fikk pumpet den opp og forlatt båten, som gikk til bunns like etterpå.

Nedkjølt

– Ut fra posisjonen på nødpeilesenderen hadde de to driftet et par nautiske mil da de ble plukket opp. Det var nordøstlig bris og greie vindforhold, men enkelte snøbyger og relativt dårlig sikt, sier Andreassen.

Mennene var litt nedkjølt etter over to timer i gummibåten. De ble fløyet til Longyearbyen, og befinner seg nå på sykehuset.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!