Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seilbåt gikk ned på nordkysten

To engelskmenn ble reddet av Sysselmannens redningshelikopter i natt, etter at seilbåten deres gikk ned ved Kobbskjera nord for Raudfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2012 kl 09:22

– Vi fikk melding om havariet klokken 23.05 tirsdag kveld, etter at de to seilerne hadde utløst nødpeilesenderen. Redningshelikopteret vårt var framme ved stedet rundt klokken halv to og plukket de to opp fra en gummibåt, sier fungerende overbetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Nord for Raudfjorden

Den 33 fot store seilbåten hadde gått på Kobbskjera, nærmere åtte kilometer nordvest for Flathuken, i munningen av Raudfjorden. Skjæret er tydelig avmerket på kartene.

Overbetjent Andreassen forteller at de to mennene i 70-årene forsøkte å utløse en redningsflåte, men at den ikke fungerte. I tillegg hadde de en gummibåt om bord, som var pakket sammen. De fikk pumpet den opp og forlatt båten, som gikk til bunns like etterpå.

Nedkjølt

– Ut fra posisjonen på nødpeilesenderen hadde de to driftet et par nautiske mil da de ble plukket opp. Det var nordøstlig bris og greie vindforhold, men enkelte snøbyger og relativt dårlig sikt, sier Andreassen.

Mennene var litt nedkjølt etter over to timer i gummibåten. De ble fløyet til Longyearbyen, og befinner seg nå på sykehuset.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!