Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Sea Spirit» i avhør

På anker: Passasjerer og mannskap ved «Sea Spirit» er avhørt av Sysselmannen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

«Sea Spirit» i avhør

Sysselmannen etterforsker ulykken i Fjortende Julibukta, der en amerikansk kvinne døde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2013 kl 08:34

Natt til mandag la «Sea Spirit» seg på anker i Adventfjorden. Det var på dette skipet den amerikansk kvinnen som mistet livet i Fjortende Julibukta i forrige uke var passasjer.

– Vi har nå gjennomført avhør av mannskap og passasjerer. Noe mer kan jeg ikke si før etterforskningen er ferdig, sier Lars Erik Alfheim, assisterende sysselmann.

Kvinnen, som var i 60-årene, ble fløyet til Tromsø for obduksjon. Sysselmannen har nå mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, men vil ikke kommentere den på nåværende tidspunkt.

Det var 12 cruisepassasjerer og én fører som havnet i vannet under en sightseeing ved Fjortende Julibreen. Ifølge de første vitneforklaringene ble en av båtene tatt av en stor bølge og kastet rundt. Én kvinne omkom, og ytterligere tre andre ble skadet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!