Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Satser på håndtverk

Natalia Timofeieiva viser fram en typisk gjenstand som kan lages på håndtverkssenteret i Barentsburg, en tovet isbjørn. FOTO: Christopher Engås

Satser på håndtverk

Trusten skal selge og undervise om russisk håndtverk.

Tekst:

Publisert:

I hele vinter har man i Barentsburg jobbet med å få ferdig et kunst- og håndtverkssenter, som skal bli et tilbud til besøkende i bosettingen. Leder for senteret, Natalia Timofeieiva, har allerede hatt nysgjerrige turister på besøk.

– Vi er begynt å holde minikurs til turister og besøkende som er interessert, forteller hun. Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage på håndtverkssenteret. Mens man kan tove trasisjonelt russisk fottøy, på ett rom, er neste rom beregnet for å lage mindre omfattende ting. En del av senteret er beregnet på barn, og de russiske barna i Barentsburg er begynt å bruke senteret flittig.

– Noe av det som produseres beholder vi, annet selges som suvenirer i butikken. Tanken er å lage et tekstil-museum her etter hvert, sier Timofeieiva.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!