Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Satser på håndtverk

Natalia Timofeieiva viser fram en typisk gjenstand som kan lages på håndtverkssenteret i Barentsburg, en tovet isbjørn. FOTO: Christopher Engås

Satser på håndtverk

Trusten skal selge og undervise om russisk håndtverk.

Tekst:

Publisert:

I hele vinter har man i Barentsburg jobbet med å få ferdig et kunst- og håndtverkssenter, som skal bli et tilbud til besøkende i bosettingen. Leder for senteret, Natalia Timofeieiva, har allerede hatt nysgjerrige turister på besøk.

– Vi er begynt å holde minikurs til turister og besøkende som er interessert, forteller hun. Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage på håndtverkssenteret. Mens man kan tove trasisjonelt russisk fottøy, på ett rom, er neste rom beregnet for å lage mindre omfattende ting. En del av senteret er beregnet på barn, og de russiske barna i Barentsburg er begynt å bruke senteret flittig.

– Noe av det som produseres beholder vi, annet selges som suvenirer i butikken. Tanken er å lage et tekstil-museum her etter hvert, sier Timofeieiva.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!