Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Satser internasjonalt

 

Satser internasjonalt

Basecamp Spitsbergen har fått et stipend på 500.000 kroner for sin internasjonale satsing. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2011 kl 13:21

Stipendet ble delt ut i dag under reiselivskonferansen «Enestående muligheter for norsk reiseliv» om bord på MS «Color Fantasy» mellom Oslo og Kiel. Det var næringsminister Trond Giske (Ap) som, på vegne av Næringslivets Internasjonaliseringsstiftelse (NORINT), delte ut stipendet til Basecamp Spitsbergen. 

Mest innovativ

Selskapet er vurdert som det mest innovative reiselivs- og opplevelsesprosjektet med en klar målsetting om internasjonal satsing. 

– Basecamp Spitsbergen er svært fornøyde med tildelingen av årets internasjonaliseringsstipend. Det gir vår bedrift på Svalbard ytterligere muligheter til internasjonalisering, markedstilpasning og aktivt salg utenfor Norge, sier styreleder i selskapet, Brita Knutsen Dahl, i en pressemelding.

Russland og Kina

Knutsen Dahl sier at anerkjennelsen stipendet gir, inspirer hele organisasjonen til videre satsing og utvikling med innovasjon som drivkraft. 

Stipendet skal primært brukes til satsing mot det russiske markedet, men også for å sondere interessen i det kinesiske markedet.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!