Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS måtte snu over Bjørnøya

Glatt rullebane i Longyearbyen gjorde at SAS-flyet på vei til Svalbard snudde over Bjørnøya og returnerte til Tromsø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2009 kl 14:37

– Postflyet meldte fra om glatt rullebane under landingen i dag. Derfor valgte SAS å snu. Jeg tviler på at det vil bli gjort et nytt forsøk i dag, sier Karianne Andersen ved SAS Ground Service i Longyearbyen.

– Vi har drevet og preparert rullebanen og kjørt bremsemålinger i hele dag, men det er ikke enkelt å få til en god bane under våte forhold som vi har nå, sier driftssjef Morten Ulsnes ved Avinor på Svalbard lufthavn. 

Ikke ekstrafly

Andersen sier at det ikke vil bli satt opp ekstrafly, men at det er kapasitet nok på dagflyet i morgen også for dagens passasjerer på vei til og fra Svalbard.

I følge driftssjef Ulsnes har Svalbard lufthavn, til tross for dagens kansellering, best regularitet av samtlige SAS-destinasjoner i Norge. 

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!