Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS-flyet snudde

Tett tåke pakket inn flyplassen i Longyearbyen torsdag ettermiddag. FOTO: Christopher Engås

SAS-flyet snudde

Flyet måtte returnere til Tromsø på grunn av tåke. Fredagens utgave Svalbardposten kan derfor bli forsinket og kveldens bokbader Arne O. Holm rekker ikke lanseringen av boken om Robert Hermansen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2014 kl 16:46

Stasjonsansvarlig Sølvi Jacobsen i SAS Ground Handling forteller at det ikke er landingsforhold på flyplassen torsdag ettermiddag. Før SAS kan vurdere å returnere til Longyearbyen må de få gode værmeldinger fra meteorologene.

– Så må SAS se hva de får tak i av crew og fly som kan komme opp igjen. Det vil de begynne å jobbe med umiddelbart, så snart vet prognosen fra meteorologene, sier Jacobsen.

Jacobsen forteller at det var 111 som skulle reise med flyet, og 137 som skulle ha kommet med flyet.

– Vi vil holde folk oppdatert via Facebook, sier hun.

Reisende som har registrert mobiltelefonnummer vil også få varsling via tekstmelding.

Bedring i sikte
Ifølge meteorologifullmektig Torgeir Mørk ved Svalbard lufthavn er det bedringer i sikte.
– Jeg tror ikke det tar så mange timer før vi blir kvitt tåka. Tror ikke det blir så veldig langvarig. Det er bra vest for oss og tåka flytter seg østover.

Leverer så snart som mulig
Fredagens utgave av Svalbardposten skulle også vært med flyet fra Tromsø. Nå kan det se ut til at den blir forsinket ut til abonnenter og utsalgssteder.

– Det er høyst beklagelig, men vi kan ikke gjøre noe med været. Vi vet ikke når avisen kommer, men vi vil levere den ut til våre kunder og utsalgssteder så snart det er mulig, sier redaktør Eirik Palm.

Han opplyser at avisen er tilgjengelig som eavis og på nett på svalbardposten.no. Der er det mulig å logge seg inn for de som har total- eller digitalabonnement. Andre kan kjøpe dagspass.

Det blir boklansering
Torsdag kveld er det lansering av boka om Robert Hermansen. Arne O. Holm som skulle intervjue forfatteren og den tidligere Store Norske-direktøren kom seg ikke til Longyearbyen i tide, men biblioteksjef Elin Anita Olsrud forsikrer at det likevel blir boklansering. Robert Hermansen og forfatter Otto Ulseth kom til Longyearbyen i går.
– Da blir det jeg som overtar rollen som bokbader, sier Olsrud.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!