Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS-flyet er kansellert

SAS-flyet til Longyerbyen ble kansellert torsdag. De reisende fikk opplyst at det var på grunn av landingsforholdene i Longyearbyen. Som på bildet er det regn i byen i dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

SAS-flyet er kansellert

Dermed er kveldens julekonsert avlyst og Svalbardposten forsinket. Fredag morgen settes det opp ekstrafly.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2014 kl 16:02

Flyet ble kansellert etter mellomlanding i Tromsø da det kom fra Oslo.

Til tross for regn og mildvær i Longyearbyen er ikke baneforholdene så dårlige.

– Det var medium til god bremseeffekt og ikke så mye vind i Longyearbyen, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes ved flyplassen i Longyearbyen. Han skulle selv ha fløyet fra Tromsø i dag.

Ulsnes forteller at Lufttransport flyr til Svea og at postflyet har landet. I tillegg er det nå et ambulansefly på vei til Longyearbyen.

Setter opp ekstrafly
– De offisielle verdiene for bremseeffekt var ok. Basert på erfaring med regn på kaldt underlag i Longyearbyen, mente imidlertid kapteinen at det var for mye usikkerhet knyttet til bremseeffekten. Det er ingen andre enn kapteinen som bestemmer hva som skal gjøres. For oss i flybransjen er det slik at om det er tvil, er svaret nei, sier presseansvarlig Tormod Sandstø i SAS.

Han forteller at selskapet nå sender opp et tomt fly fra Oslo som skal gå fra Tromsø til Longyearbyen i 08.30-tiden fredag.

– Det er beklagelig for passasjerene at flyet ble kansellert, men vi kan ikke gjøre noe med vær og vind og vil aldri gå på kompromiss med sikkerheten for passasjerene, sier Sandstø.

Ingen konsert
Telenors julekonsert var helt utsolgt. Nå er den kansellert.

– Konserten er avlyst siden alle artistene skulle kommet med flyet i dag. Det er beklagelig, men sånn ble det, sier administrerende direktør Harald Fagermoen i Telenor.

Han forteller at Telenor nå jobber med å få satt opp en ny konsert.

– Det blir ikke før jul, men på nyåret med det samme programmet, sier Fagermoen.

Det var Reidun Sæther og Espen Grjotheim som sammen med musikere og kor skulle hatt konsert i kulturhuset.

Svalbardposten forsinket
Svalbardposten skulle vært med SAS flyet torsdag. Avisen ser derfor ut til å bli forsinket ut til abonnenter og utsalgssteder i Longyearbyen fredag, dersom det ikke settes opp ekstrafly.

– Vi beklager at avisen blir forsinket, men skal sørge for at den blir distribuert i det flyet har satt hjulene på bakken. For øvrig kan de som har digitalt abonnement lese avisen på PC, nettbrett og mobil, sier redaktør Eirik Palm.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!