Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS-flyet er kansellert

SAS-flyet til Longyerbyen ble kansellert torsdag. De reisende fikk opplyst at det var på grunn av landingsforholdene i Longyearbyen. Som på bildet er det regn i byen i dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

SAS-flyet er kansellert

Dermed er kveldens julekonsert avlyst og Svalbardposten forsinket. Fredag morgen settes det opp ekstrafly.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2014 kl 16:02

Flyet ble kansellert etter mellomlanding i Tromsø da det kom fra Oslo.

Til tross for regn og mildvær i Longyearbyen er ikke baneforholdene så dårlige.

– Det var medium til god bremseeffekt og ikke så mye vind i Longyearbyen, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes ved flyplassen i Longyearbyen. Han skulle selv ha fløyet fra Tromsø i dag.

Ulsnes forteller at Lufttransport flyr til Svea og at postflyet har landet. I tillegg er det nå et ambulansefly på vei til Longyearbyen.

Setter opp ekstrafly
– De offisielle verdiene for bremseeffekt var ok. Basert på erfaring med regn på kaldt underlag i Longyearbyen, mente imidlertid kapteinen at det var for mye usikkerhet knyttet til bremseeffekten. Det er ingen andre enn kapteinen som bestemmer hva som skal gjøres. For oss i flybransjen er det slik at om det er tvil, er svaret nei, sier presseansvarlig Tormod Sandstø i SAS.

Han forteller at selskapet nå sender opp et tomt fly fra Oslo som skal gå fra Tromsø til Longyearbyen i 08.30-tiden fredag.

– Det er beklagelig for passasjerene at flyet ble kansellert, men vi kan ikke gjøre noe med vær og vind og vil aldri gå på kompromiss med sikkerheten for passasjerene, sier Sandstø.

Ingen konsert
Telenors julekonsert var helt utsolgt. Nå er den kansellert.

– Konserten er avlyst siden alle artistene skulle kommet med flyet i dag. Det er beklagelig, men sånn ble det, sier administrerende direktør Harald Fagermoen i Telenor.

Han forteller at Telenor nå jobber med å få satt opp en ny konsert.

– Det blir ikke før jul, men på nyåret med det samme programmet, sier Fagermoen.

Det var Reidun Sæther og Espen Grjotheim som sammen med musikere og kor skulle hatt konsert i kulturhuset.

Svalbardposten forsinket
Svalbardposten skulle vært med SAS flyet torsdag. Avisen ser derfor ut til å bli forsinket ut til abonnenter og utsalgssteder i Longyearbyen fredag, dersom det ikke settes opp ekstrafly.

– Vi beklager at avisen blir forsinket, men skal sørge for at den blir distribuert i det flyet har satt hjulene på bakken. For øvrig kan de som har digitalt abonnement lese avisen på PC, nettbrett og mobil, sier redaktør Eirik Palm.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!