Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS-fly landet uten halve bagasjen

Mange passasjerer savner bagasjen sin etter flyturen til Longyearbyen. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. FOTO: Eirik Palm

SAS-fly landet uten halve bagasjen

90 kolli som skulle vært med til Longyearbyen står igjen på Oslo Lufthavn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2015 kl 16:52

SAS-ruteflyet som onsdag landet på Svalbard Lufthavn klokken 13.40, manglet nesten halvparten av all bagasjen til passasjerene ombord.

– Jeg kan dessverre bekrefte at 90 kolli har blitt stående igjen på Oslo Lufthavn. Dette er en feil som ikke skal skje. Dessverre har det skjedd, og vi er fryktelig lei oss, sier Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i SAS.

Hun forteller videre at bagasjen vil bli sendt opp med et fly fra Oslo Lufthavn med avgang klokka 09.55 torsdag. Det vil gå via Tromsø, og er forventet å lande i Longyearbyen klokka 13.55.

– Da vil all bagasjen være med på flyet, sier Myhren.

– Hvordan har denne feilen oppstått?

– Jeg er fortsatt usikker på det, men tror det er snakk om en menneskelig svikt. Vi flyr både passasjerer og riktig antall kolli til en rekke destinasjoner både innlands og utlands hver dag, så dette er en stor glipp som ikke pleier å forekomme. Men det er selvfølgelig en mager trøst for passasjerene som er rammet, sier Myhren.

– Har noe lignende skjedd før?

– Mitt inntrykk er at bagasje noen ganger blir forsinket, men dette omfanget hører til sjeldenhetene. Der er oftest enkeltpersoner som blir berørt, i forbindelse med kort tid på mellomlanding mellom to flighter, eller andre uheldige omstendigheter. Når rett under halvparten av bagasjen ikke kommer med på et fly, så er det absolutt noe som ikke skal skje. Jeg må bare si unnskyld og beklage på det sterkeste til passasjerene, sier Myhren.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!