Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS-fly landet uten halve bagasjen

Mange passasjerer savner bagasjen sin etter flyturen til Longyearbyen. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. FOTO: Eirik Palm

SAS-fly landet uten halve bagasjen

90 kolli som skulle vært med til Longyearbyen står igjen på Oslo Lufthavn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2015 kl 16:52

SAS-ruteflyet som onsdag landet på Svalbard Lufthavn klokken 13.40, manglet nesten halvparten av all bagasjen til passasjerene ombord.

– Jeg kan dessverre bekrefte at 90 kolli har blitt stående igjen på Oslo Lufthavn. Dette er en feil som ikke skal skje. Dessverre har det skjedd, og vi er fryktelig lei oss, sier Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i SAS.

Hun forteller videre at bagasjen vil bli sendt opp med et fly fra Oslo Lufthavn med avgang klokka 09.55 torsdag. Det vil gå via Tromsø, og er forventet å lande i Longyearbyen klokka 13.55.

– Da vil all bagasjen være med på flyet, sier Myhren.

– Hvordan har denne feilen oppstått?

– Jeg er fortsatt usikker på det, men tror det er snakk om en menneskelig svikt. Vi flyr både passasjerer og riktig antall kolli til en rekke destinasjoner både innlands og utlands hver dag, så dette er en stor glipp som ikke pleier å forekomme. Men det er selvfølgelig en mager trøst for passasjerene som er rammet, sier Myhren.

– Har noe lignende skjedd før?

– Mitt inntrykk er at bagasje noen ganger blir forsinket, men dette omfanget hører til sjeldenhetene. Der er oftest enkeltpersoner som blir berørt, i forbindelse med kort tid på mellomlanding mellom to flighter, eller andre uheldige omstendigheter. Når rett under halvparten av bagasjen ikke kommer med på et fly, så er det absolutt noe som ikke skal skje. Jeg må bare si unnskyld og beklage på det sterkeste til passasjerene, sier Myhren.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!