Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS: – Færre reiser

Knu-Morten Johansen i SAS forstår frustrasjonen, men mener de nye flyrutene til SAS også gir nye muligheter til Longyearbyen. FOTO: Bjørn H. Stuedal

SAS: – Færre reiser

Årsaken til SAS sin omlegging er enkel og markedsbasert. Stadig færre reiser på Tromsø, mens etterspørselen på Oslo har steget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2013 kl 12:44

Knut-Morten Johansen i SAS avviser at selskapet ikke er samfunnsansvarlig hva angår Longyearbyen og Svalbard.

– Generelt har vi vært offensiv i vårt rutetilbud på Svalbard. Norwegian er også kommet inn, og setetilbudet er økt betydelig den senere tid. Mens etterspørselen har økt, har kapasitetsveksten samlet sett økt med det dobbelte, sier Johansen.

Men SAS skal drive kommersielt, og det er her mellomlandingen i Tromsø sliter med å være regningssvarende for selskapet.

– På sommerhalvåret er det en betydelig overvekt av passasjerer som reiser direkte fra Sør-Norge til Longyearbyen. Samtidig har vi sett en betydelig nedgang i antall passasjerer som reiser mellom Longyearbyen og Tromsø. Dette må vi rette oss etter, sier Johansen som ikke mener dette bare er negativt for samfunnet.

– Økte muligheter for direktereise til Longyearbyen knytter destinasjonen enda tettere opp til vårt internasjonale rutenett, og gjør Svalbard til et mer tilgjengelig reisemål for store grupper pengesterke turister.

– Skjønner du reaksjonene i lokalsamfunnet?

– Isolert sett gjør jeg det. Men jeg tar det som et tegn på at SAS er ønsket på Svalbard. Og vi vet at vi yter til lokale behov. Vi har et godt tilbud på vintersesongen, og justerer oss etter ønsker fra blant annet Store Norske, sier Knut-Morten Johansen i SAS.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!