Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

SAS: – Færre reiser

Knu-Morten Johansen i SAS forstår frustrasjonen, men mener de nye flyrutene til SAS også gir nye muligheter til Longyearbyen. FOTO: Bjørn H. Stuedal

SAS: – Færre reiser

Årsaken til SAS sin omlegging er enkel og markedsbasert. Stadig færre reiser på Tromsø, mens etterspørselen på Oslo har steget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2013 kl 12:44

Knut-Morten Johansen i SAS avviser at selskapet ikke er samfunnsansvarlig hva angår Longyearbyen og Svalbard.

– Generelt har vi vært offensiv i vårt rutetilbud på Svalbard. Norwegian er også kommet inn, og setetilbudet er økt betydelig den senere tid. Mens etterspørselen har økt, har kapasitetsveksten samlet sett økt med det dobbelte, sier Johansen.

Men SAS skal drive kommersielt, og det er her mellomlandingen i Tromsø sliter med å være regningssvarende for selskapet.

– På sommerhalvåret er det en betydelig overvekt av passasjerer som reiser direkte fra Sør-Norge til Longyearbyen. Samtidig har vi sett en betydelig nedgang i antall passasjerer som reiser mellom Longyearbyen og Tromsø. Dette må vi rette oss etter, sier Johansen som ikke mener dette bare er negativt for samfunnet.

– Økte muligheter for direktereise til Longyearbyen knytter destinasjonen enda tettere opp til vårt internasjonale rutenett, og gjør Svalbard til et mer tilgjengelig reisemål for store grupper pengesterke turister.

– Skjønner du reaksjonene i lokalsamfunnet?

– Isolert sett gjør jeg det. Men jeg tar det som et tegn på at SAS er ønsket på Svalbard. Og vi vet at vi yter til lokale behov. Vi har et godt tilbud på vintersesongen, og justerer oss etter ønsker fra blant annet Store Norske, sier Knut-Morten Johansen i SAS.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

 
Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Løsning for lånekrøll

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår en lånesikringsordning, for å gi bedrifter mulighet til å få byggelån på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!