Sandberg ut - Wara inn

Statsminister Erna Solberg utnevnte Tor Mikkel Wara (FrP) til Svalbard-minister onsdag. - Han er ærlig, tydelig og saklig, vi tror folk kommer til å like ham, sier Jensen i Longyearbyen FrP.

Tor Mikkel Wara erstatter trolig Per Sandberg (bildet) etter kort tid i justisministerstolen.
Publisert
Tor Mikkel Wara

Tor Mikkel Wara blir ny justis-, beredskap, og innvandringsminister, og dermed også ny Svalbard-minister. Det ble bekreftet da han og statsminister Erna Solberg kom ut på Slottsplassen klokka 15.40 onsdag.

Like før klokken 16 hadde statsminister Solberg en pressekonferanse der hun blant annet sa følgende:
– Jeg tror vi får en god justisminister, som har erfaring fra både næringslivet og politikken. Han går til en stor jobb, med høy aktivitet, men med mål om å gjøre Norge tryggere i fremtiden, sa Solberg.

Dagbladet meldte allerede tidlig på onsdag at den nye justisministeren kom til å bli Tor Mikkel Wara (FrP).

Per Sandberg har vært konstituert justis-, beredskaps- og innvandringsminister etter at Sylvi Listhaug trakk seg, i tillegg til sin statsrådspost som fiskeriminister.

Listhaug endte som kjent opp med å trekke seg etter at hun la ut en Facebook-melding om Arbeiderpartiet som skapte kaos like før påske.

Leder Arnt Vegar Jensen for Longyearbyen Fremskrittsparti mener Wara var et godt valg.
- Hva vil han bety for Svalbard?
- Det er vanskelig å si, men han er en dreven, erfaren politiker som er opptatt av ideologi. Han er finnmarking, så han er i alle fall godt kjent med nordområdene. Han blir en dyktig minister. Han er ærlig, tydelig og saklig, og vi tror folk kommer til å like ham. Det var en positiv overraskelse, sier Jensen.
- Hva har den hyppige utskiftingen av ministeren å si for Svalbard-sakene?

- Det er ikke heldig, ikke bare for Svalbard men for hele justissektoren. Jeg håper Wara blir sittende ut perioden. Han er en godt erfaren og dreven politiker. Vi har stor tro på ham, sier Jensen.
Han mener Svalbardpolitikken blir ivaretatt, selv om det har vært litt fram og tilbake med ministeren.
- Vi i Longyearbyen Frp har god kontakt med administrasjonsapparatet og stortingsrepresentantene til FrP, sier han.

Det ferske lokallaget har i dag et interrimstyre, og skal stiftes formelt 22. april. Da kommer assisterende generalsekretær Øistein Lid med rådgivere til Longyearbyen.

Powered by Labrador CMS