Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samlet inn nesten 300.000 kroner på et par timer

Med sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad som auksjonarius, dro auksjonen inn nesten 80.000 kroner. FOTO: Geir Barstein

– Jeg er målløs:

Samlet inn nesten 300.000 kroner på et par timer

Går til syriske flyktninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2015 kl 09:05

Innsamlingsaksjonen «Svalbard for Syria», med initativtaker Mouawia «Mimo» Lababidi og Spitsbergen travel i spissen, samlet torsdag kveld inn 288.500 kroner til syriske flyktninger.

– Jeg er målløs. Målløs. Se på dette, hvor mange som kom. Vi er et lite samfunn, men sammen er vi store. Jeg er beæret av å være del av denne byen, sier en tydelig rørt «Mimo», Svalbards eneste syrer, etter at aksjonen i restauranten på Polarhotellet ferdig.

Inntektene, som for det meste stammet fra auksjoner, loddsalg, donasjoner og kuverter til buffeten, skal forvaltes av Røde Kors og Flyktninghjelpen, og dirigeres uavkortet inn i arbeidet for borgerkrigsrammede syrere.

Det var lokale aktører som donerte gjenstander og opplevelser til lotteriet og auksjonen. «Mimo» sier han er overrasket over hvor raskt folket så vel som næringslivet kastet seg rundt, etter at han fikk grønt lys for dugnaden for bare en uke siden.

– Jeg håpet at resultatet ville bli så bra, men ville aldri forventet det, sier han.

LES OGSÅ: – Som eneste syrer på Svalbard, er dette min plikt

Se bildet større

Initiativtaker Mouawia «Mimo» Lababidi takket de par hundre som møtte opp, og avslørte at kvelden hadde brakt inn nesten 300.000 til syriske flyktninger. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!