Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samlet inn nesten 300.000 kroner på et par timer

Med sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad som auksjonarius, dro auksjonen inn nesten 80.000 kroner. FOTO: Geir Barstein

– Jeg er målløs:

Samlet inn nesten 300.000 kroner på et par timer

Går til syriske flyktninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2015 kl 09:05

Innsamlingsaksjonen «Svalbard for Syria», med initativtaker Mouawia «Mimo» Lababidi og Spitsbergen travel i spissen, samlet torsdag kveld inn 288.500 kroner til syriske flyktninger.

– Jeg er målløs. Målløs. Se på dette, hvor mange som kom. Vi er et lite samfunn, men sammen er vi store. Jeg er beæret av å være del av denne byen, sier en tydelig rørt «Mimo», Svalbards eneste syrer, etter at aksjonen i restauranten på Polarhotellet ferdig.

Inntektene, som for det meste stammet fra auksjoner, loddsalg, donasjoner og kuverter til buffeten, skal forvaltes av Røde Kors og Flyktninghjelpen, og dirigeres uavkortet inn i arbeidet for borgerkrigsrammede syrere.

Det var lokale aktører som donerte gjenstander og opplevelser til lotteriet og auksjonen. «Mimo» sier han er overrasket over hvor raskt folket så vel som næringslivet kastet seg rundt, etter at han fikk grønt lys for dugnaden for bare en uke siden.

– Jeg håpet at resultatet ville bli så bra, men ville aldri forventet det, sier han.

LES OGSÅ: – Som eneste syrer på Svalbard, er dette min plikt

Se bildet større

Initiativtaker Mouawia «Mimo» Lababidi takket de par hundre som møtte opp, og avslørte at kvelden hadde brakt inn nesten 300.000 til syriske flyktninger. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!