Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samlet fra alle verdenshjørner

Internasjonalt: Kent Roskifte, Alex Burns, Anita Titmarsh og Moritz Siebert sammen med Frode Koppang fra Kartverket og Susana Garcia Espada. FOTO: Eirik Palm

Samlet fra alle verdenshjørner

En tysker, en australier, en amerikaner og en nordmann utgjør staben ved jordobservatoriet i Ny-Ålesund

Tekst:

Publisert:

I tillegg er en spaniol i ferd med å avslutte oppholdet på Svalbard. Susana Garcia Espada som kommer fra Madrid var i ferd med å pakke ned da grunnpælen ble slått ned i bakken ved Brandalslaguna, et par kilometer bortenfor dagens observatorium. Mens Espada flytter til Azurene for å jobbe på en tilsvarende stasjon, har Anita Titmarsh dratt fra Tasmania i Australia til fordel for et halvår i nord.

– Jeg arbeidet med det samme i Australia. Sjefen min fortalte om jobben her, og jeg søkte, forteller hun.

15. september kom Alex Burns fra Boston-området. Kent Roskifte fra Norge og stasjonssjef Moritz Sieber fra Ravensburg i Tyskland er veteraner.

– Det er veldig fascinerende hvis man tenker på hva dataene blir brukt til. Det er veldig motiverende, sier Sieber, som kom til Ny-Ålesund for seks år siden for å jobbe på forskningsstasjonen til på Alfred Wegener-instituttet. Da året var over, trivdes han så godt at han ønsket å fortsette. Da det ble ledig jobb i Kartverket, slo han til.

– Man kan tenke seg at det kanskje er litt kjedelig å gjøre det samme hver dag, men det er et spørsmål om hva man gjør ut av jobben, sier han.

Miljøet som jobber med geodesi er lite, men de fire er en del av et internasjonalt nettverk av geodetiske jordobservatorier, og har blant annet samlinger og hospitering.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!