Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samlet fra alle verdenshjørner

Internasjonalt: Kent Roskifte, Alex Burns, Anita Titmarsh og Moritz Siebert sammen med Frode Koppang fra Kartverket og Susana Garcia Espada. FOTO: Eirik Palm

Samlet fra alle verdenshjørner

En tysker, en australier, en amerikaner og en nordmann utgjør staben ved jordobservatoriet i Ny-Ålesund

I tillegg er en spaniol i ferd med å avslutte oppholdet på Svalbard. Susana Garcia Espada som kommer fra Madrid var i ferd med å pakke ned da grunnpælen ble slått ned i bakken ved Brandalslaguna, et par kilometer bortenfor dagens observatorium. Mens Espada flytter til Azurene for å jobbe på en tilsvarende stasjon, har Anita Titmarsh dratt fra Tasmania i Australia til fordel for et halvår i nord.

– Jeg arbeidet med det samme i Australia. Sjefen min fortalte om jobben her, og jeg søkte, forteller hun.

15. september kom Alex Burns fra Boston-området. Kent Roskifte fra Norge og stasjonssjef Moritz Sieber fra Ravensburg i Tyskland er veteraner.

– Det er veldig fascinerende hvis man tenker på hva dataene blir brukt til. Det er veldig motiverende, sier Sieber, som kom til Ny-Ålesund for seks år siden for å jobbe på forskningsstasjonen til på Alfred Wegener-instituttet. Da året var over, trivdes han så godt at han ønsket å fortsette. Da det ble ledig jobb i Kartverket, slo han til.

– Man kan tenke seg at det kanskje er litt kjedelig å gjøre det samme hver dag, men det er et spørsmål om hva man gjør ut av jobben, sier han.

Miljøet som jobber med geodesi er lite, men de fire er en del av et internasjonalt nettverk av geodetiske jordobservatorier, og har blant annet samlinger og hospitering.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!