Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samler treningsutgiftene

Koordinator i Svalbard Turn, Marte Strøm Sollie og hallbestyrer Kåre Hovland diskuterer mulighetene i det nye treningsrommet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Samler treningsutgiftene

Svalbard Turn fjerner treningsavgiften på aktivitetene og nær dobler medlemskontingenten. I tillegg mister gruppene inntektene fra kiosken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi ønsket å få mer oversikt. I stedet for at man må betale treningsavgift for alle aktivitetene man er med på, betaler man nå bare én medlemskontingent og kan være med på alt, forklarer koordinator i Svalbard Turn, Marte Strøm Sollie.

Slipper halleie
Hittil har praksisen vært forskjellig hos de ulike gruppene. Noen har operert med treningsavgift, andre ikke, og hver gruppe har måttet betale halleie. Nå skal alt inn i én medlemskontingent, og hver gruppe slipper utgiftene til halleie. Men de mister også inntekter som de hadde før.
– Jeg har ikke regnet på dette i kroner og øre, men det skaper en del problemer fordi vi mister inntekter fra treningsavgiften og fra kioskvaktene, som vi må prøve å få inn på andre måter, sier Bente Bråten som er leder for gruppa Trim Turn.
Gruppa har aerobic- og step-timer i hallen fire ganger i uka og har et løpende behov for å oppgradere utstyret til treningstimene.

Flere dugnader
Bråten sier det derfor kan bli aktuelt å sette opp prisen på treningshelgene som gruppa pleier å arrangere, og ha flere dugnader.
– Vi kan også sende inn korkpengesøknad hvis det blir et ekstremt behov, legger hun til.
Ifølge Strøm Sollie kan gruppene også henvende seg til hovedlaget dersom de skal noe spesielt som de trenger penger til.
– Vi innser at det krever mer planlegging enn før, men vi får også en bedre oversikt, sier hun.
Bråten sier seg enig i at det nye systemet blir lettere å administrere.
– Jeg synes det blir enklere å følge opp hvem som betaler og forklare for de som kommer hva de skal betale, sier hun.

Stor økning
I fjor kostet et årsmedlemsskap i Svalbard Turn 400 kroner for en voksen. Nå er kontingenten økt til 700 kroner i året. Hver enkelt treningsavgift kunne tidligere ligge på rundt 300 kroner, så de som er med på mange aktiviteter vil spare penger.
Tidligere har Svalbard Turn sendt ut innbetalingsblankett til alle husstander i Longyearbyen. I år deles de ut på de ulike aktivitetene.
– De ligger her i hallen, og jeg har bedt gruppelederne om å dele dem ut. Det er lederne som får ansvaret for å følge opp at alle betaler, sier Strøm Sollie.

Se oversikt over aktivitetene her!

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!