Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samarbeid ga juleverksted

Ungene gikk til verket med en gang. Sigri Markussen (f.v.), Celina Jessen, Rakel Huglen og Freia Bernlow. FOTO: Christopher Engås

Samarbeid ga juleverksted

Rakel Huglen og Nordnorsk kunstmuseum fikk hjelp av en sponsor til å lage juleverksted.

Tekst:

Publisert:

– Jeg lager et kort til mamma, sier Freia Bernlow mens hun limer stjerner og glitter på kortet sitt. Om lag 20 barn hadde funnet veien til Sparebank1 sine lokaler i sentrum lørdag.

Sponsorhjelp

Juleverkstedet kom i stand på initiativ fra Nordnorsk kunstmuseum, og lokal kunstformidler Rakel Huglen. Hun hadde bare ett problem. Hun manglet lokaler.

– Kontrakten som Nordnorsk kunstmuseum har med Svalbard museum er slik at vi ikke har lokalene på høsten. Da måtte jeg finne på noe nytt, og det var naturlig å spørre banken, i og med at Sparebank1 er en av våre største sponsorer, sier Huglen.

Og banksjef Trond Helstad var ikke tung å be.

– Dette er bare hyggelig. Det er artig at så mange kommer innom. Hvis dette blir en tradisjon, må vi vurdere å bruke andre lokaler enn møterommet på banken. Men det skal vi klare, sier Helstad.

– Så artig

Fireåringen Marte Johansen klipper og limer med mamma Tina Jakobsen. På siden av dem lager Lina Vikaune dorull-engler. Kunstkjenner Huglen synes jobben som juleverkstedvert er givende.

– Det er så artig å se at ungene bare går til verket så snart de kommer inn. De bare henter det de skal ha, og begynner å lage dekorasjoner. Det er hyggelig, sier Rakel Huglen.

Nøkkelord

Se bildet større

Marte Johansen var ivrig opptatt på verksted sammen med mamma Tina Jakobsen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Ungene gikk ivrig til verket under juleverkstedet i Sparebank1 sist helg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Lina Engås Vikaune (7) er ferdig med sin dorull-prinsesse. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!