Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samarbeid ga juleverksted

Ungene gikk til verket med en gang. Sigri Markussen (f.v.), Celina Jessen, Rakel Huglen og Freia Bernlow. FOTO: Christopher Engås

Samarbeid ga juleverksted

Rakel Huglen og Nordnorsk kunstmuseum fikk hjelp av en sponsor til å lage juleverksted.

– Jeg lager et kort til mamma, sier Freia Bernlow mens hun limer stjerner og glitter på kortet sitt. Om lag 20 barn hadde funnet veien til Sparebank1 sine lokaler i sentrum lørdag.

Sponsorhjelp

Juleverkstedet kom i stand på initiativ fra Nordnorsk kunstmuseum, og lokal kunstformidler Rakel Huglen. Hun hadde bare ett problem. Hun manglet lokaler.

– Kontrakten som Nordnorsk kunstmuseum har med Svalbard museum er slik at vi ikke har lokalene på høsten. Da måtte jeg finne på noe nytt, og det var naturlig å spørre banken, i og med at Sparebank1 er en av våre største sponsorer, sier Huglen.

Og banksjef Trond Helstad var ikke tung å be.

– Dette er bare hyggelig. Det er artig at så mange kommer innom. Hvis dette blir en tradisjon, må vi vurdere å bruke andre lokaler enn møterommet på banken. Men det skal vi klare, sier Helstad.

– Så artig

Fireåringen Marte Johansen klipper og limer med mamma Tina Jakobsen. På siden av dem lager Lina Vikaune dorull-engler. Kunstkjenner Huglen synes jobben som juleverkstedvert er givende.

– Det er så artig å se at ungene bare går til verket så snart de kommer inn. De bare henter det de skal ha, og begynner å lage dekorasjoner. Det er hyggelig, sier Rakel Huglen.

Nøkkelord

Se bildet større

Marte Johansen var ivrig opptatt på verksted sammen med mamma Tina Jakobsen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Ungene gikk ivrig til verket under juleverkstedet i Sparebank1 sist helg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Lina Engås Vikaune (7) er ferdig med sin dorull-prinsesse. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!