Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Saftig forelegg for polfarere

De franske polfarerne har noen dager på seg på å bestemme seg for å vedta eller ikke vedta forelegget på 25 000 kroner. FOTO: Kristian Müller Andersen

Saftig forelegg for polfarere

Sysselmannen har meddelt et forelegg på 25.000 kroner til de franske polfarerne som ble tauet fra Nordaustlandet i oktober.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.11.2016 kl 13:36

For noen uker siden skrev Svalbardposten om et fransk ektepar på seilbåten «Arktika» som var under etterforskning av Sysselmannen.

– Etterforskning er iverksatt grunnet mistanke om brudd på ferdselsforbud på Kong Karls Land og overtredelse av forskrift om forbud mot innførsel av dyr til Svalbard, sa assisterende sysselmann, Berit Sagfossen da.

Flere lovbrudd
På fredag meddelte sysselmannen et forelegg på 25.000 kroner. Saken er fortsatt ikke avgjort ettersom siktede, kapteinen på seilbåten, ikke har bestemt seg for å vedta forelegget.

– Forelegget er utferdiget for overtredelse av ferdselsforbud på Kong Karls Land, for ulovlig innførsel av hunder til Svalbard og for ikke å ha meldt ifra om turen. Dette gjelder en periode fra 24. august til midten av oktober, sier Sagfossen.

Hun sier videre at Sysselmannens vurdering er tatt ut ifra det som har kommet frem under etterforskningen, inkludert siktede sin forklaring.

– Nå får vi bare vente å se om han ønsker å vedta forelegget, eller ikke. Om det ikke vedtas, blir saken oversendt til tingretten i Nord-Troms for behandling og pådømmelse, sier Sagfossen.

Siktede har fått et par dager på seg på å bestemme seg for om han vil vedta forelegget.

Forlenget tillatelse
Det franske ekteparet hadde med syv hunder om bord på seilbåten «Arktika», men de hadde ikke oppfylt kravet fra Mattilsynet om å fremvise blodprøver av hundene. I hensyn til dyrevelferd, utstedte Mattilsynet en måneds midlertidig tillatelse til å føre hundene i land på Svalbard. Den tillatelsen har nå blitt forlenget fram til 19. juli 2017.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!