Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rykket ut til savnet bregruppe

 

Rykket ut til savnet bregruppe

Sysselmannen rykket onsdag kveld ut til fire personer som var savnet i forbindelse med brekurset som denne uka arrangeres på Nordenskiöldbreen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Kursdeltakerne var delt inn i forskjellige taulag, og en av gruppene kom ikke tilbake til avtalt tid og sted. Da det ble mørkt valgte kursledelsen å varsle oss, og vi rykket ut med helikopter, sier sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.

Satt fast i sprekker
I 21-tiden fikk de melding om at den ene gruppa på fire, en kursleder og tre elever, var savnet. Kort tid etter at helikopteret rykket ut, hadde de lokalisert de savnede.
– De hadde gått seg fast i et sprekkområde, men befant seg i beste velgående og var tørre og blide og ved godt lag. De kunne fint klart seg natta gjennom, sier Tombre.

Flatt batteri
Gruppa hadde ikke fått varslet de andre fordi batteriet på sambandsutstyret var flatt. De fire ble fraktet tilbake til «Nordsyssel» med helikopteret, og aksjonen var over i 23.30-tiden.
– Hvis vi er usikre er det bedre med en aksjon for mye enn en for lite, sier Tombre.
Breøvelsen, som er en årlig øvelse i samarbeid mellom Røde Kors og Sysselmannen, avsluttes torsdag.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!