Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rykket ut på feilmelding

De tre franskmennene utløste nødutstyret sitt ved en feil mens de var ved Von Postbreen nordvest for Longyearbyen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstituttt

Rykket ut på feilmelding

Sysselmannen rykket ut til Von Postbreen nordvest for Longyearbyen natt til lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2015 kl 17:57

InReach-systemet er slik at man ved å trykke på en knapp, ber om hjelp. Dessverre er det slik at systemet kan utløses ved feil. Det skjedde i natt.

– Vi rykket ut til Von Postbreen innerst i Tempelfjorden, etter å ha fått ei nødmelding fra en slik sender, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lysssand.

Innehaverne av utstyret viste seg å være tre franskmenn, som hadde en fin tur og som på ingen måte var i nød og i behov for assistanse.

Dette er ikke første gang systemet skaper feilutrykninger for Sysselmannen. I fjor høst fikk myndighetene ei nødmeldidng på veien til Gruve 7 vest for Longyearbyen. Meldingen flyttet seg etter hvert inn til selve byen, og sto ei stund utenfor Coop-butikken. På samme måte som i natt viste det seg å være en person som ved en feil hadde utløst nødalarmen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!