Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rykket ut på feilmelding

De tre franskmennene utløste nødutstyret sitt ved en feil mens de var ved Von Postbreen nordvest for Longyearbyen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstituttt

Rykket ut på feilmelding

Sysselmannen rykket ut til Von Postbreen nordvest for Longyearbyen natt til lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2015 kl 17:57

InReach-systemet er slik at man ved å trykke på en knapp, ber om hjelp. Dessverre er det slik at systemet kan utløses ved feil. Det skjedde i natt.

– Vi rykket ut til Von Postbreen innerst i Tempelfjorden, etter å ha fått ei nødmelding fra en slik sender, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lysssand.

Innehaverne av utstyret viste seg å være tre franskmenn, som hadde en fin tur og som på ingen måte var i nød og i behov for assistanse.

Dette er ikke første gang systemet skaper feilutrykninger for Sysselmannen. I fjor høst fikk myndighetene ei nødmeldidng på veien til Gruve 7 vest for Longyearbyen. Meldingen flyttet seg etter hvert inn til selve byen, og sto ei stund utenfor Coop-butikken. På samme måte som i natt viste det seg å være en person som ved en feil hadde utløst nødalarmen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!