Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rykket ut på feilmelding

De tre franskmennene utløste nødutstyret sitt ved en feil mens de var ved Von Postbreen nordvest for Longyearbyen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstituttt

Rykket ut på feilmelding

Sysselmannen rykket ut til Von Postbreen nordvest for Longyearbyen natt til lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2015 kl 17:57

InReach-systemet er slik at man ved å trykke på en knapp, ber om hjelp. Dessverre er det slik at systemet kan utløses ved feil. Det skjedde i natt.

– Vi rykket ut til Von Postbreen innerst i Tempelfjorden, etter å ha fått ei nødmelding fra en slik sender, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lysssand.

Innehaverne av utstyret viste seg å være tre franskmenn, som hadde en fin tur og som på ingen måte var i nød og i behov for assistanse.

Dette er ikke første gang systemet skaper feilutrykninger for Sysselmannen. I fjor høst fikk myndighetene ei nødmeldidng på veien til Gruve 7 vest for Longyearbyen. Meldingen flyttet seg etter hvert inn til selve byen, og sto ei stund utenfor Coop-butikken. På samme måte som i natt viste det seg å være en person som ved en feil hadde utløst nødalarmen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!