Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ryddige folk

Forfriskende: Rolf Grev var blant de få som våget seg uti på 80 grader nord. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Ryddige folk

Deltakerne på årets strandryddetokt fikk med seg 88 kubikkmeter hjem og et iskaldt bad – for noen.

Tekst:

Publisert:

– Det har vært fantastisk, sier Synnøve Polden.

Hun var en av 24 deltakere fra Svalbard, fordelt på to grupper, som fikk være med på Sysselmannens ryddetokt i år. Det har gitt henne en større forståelse for hvordan det ser ut på strendene rundt omkring.

– Når man tenker på at det er sånn rundt hele kysten av Svalbard, er det urovekkende. Bare her jeg sitter nå er det plastikkbiter overalt. Det er ikke en kvadratmeter som er helt rein, sier Polden på stranda i Sorgfjorden.

Også Hanne Bjørnerås er fornøyd med turen.

– Det har vært fint. Vi har vært heldige med været, selv om det ikke har vært sol. Dessuten har jeg vært en av de tre tøffeste, som har badet på 80 grader nord, sier hun.

Til sammen 375 personer har vært med på de 15 turene som Sysselmannen har arrangert.

Se bildet større

Et lag med strandryddere forsøker å fjerne nøter fra vestsida av Sorgfjorden på Nord-Spitsbergen. Bare 300 meter unna sitter en isbjørn fast i en annen not. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

Træ dom på: Dagny Valaker fant en smart teknikk for å samle inn mengden av garnkuler som lå på strendene på nordsiden av Storsteinhalvøya på Nordaustlandet. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

Dukket opp: Tine Mari Thornes har funnet et bein fra en dukke. Andre funn var sandaler, astmamedisin, leggbeskyttere og hjelmer. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!