Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ryddet strender i ferien

Turistene i gang med strandrydding på Svalbard i august. FOTO: Mick Brown, Oceanwide Expedition

Ryddet strender i ferien

Kom tilbake fra ferieturen med 13 kubikkmeter skrot.

Tekst:

Publisert:

For noen uker siden skrev vi om Oceanwide Expeditions som arrangerte søppelcruise på Svalbard. Det var lenge usikkert om operatøren greide å fylle skipet med passasjerer, men etter å ha kombinert toktet med det de selv kaller en «Bear Special», gikk det ikke lang tid før alle lugarer var fylt opp. Tre strender ble ryddet, og resultatet ble til sammen 13 kubikkmeter søppel fordelt på Raudfjorden (4), Rijpfjorden (4) og ved Mushamna (5), opplyser produkt- og markedsdirektør Troels Jacobsen. Søpla ble sortert og levert på Bykaia.

På bildet ser vi en del av turistene igang med strandrydding under en av ilandstigningene.
Dette er første gang en utenlandsk turoperatør arrangerer såkalte Clean up Svalbard-cruise, og Jacobsen kan ikke bekrefte om det blir liknende cruise neste år. Det er i hvert fall en start.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!