Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ryddet opp Kapp Schoultz

Moa-Maria Kero (t.v.) og Dagny Valaker jobber iherdig med å samle ihop plast og annet avfall som har samlet seg opp på strendene ved Kapp Schoultz. FOTO: Ronny Brunvoll

Ryddet opp Kapp Schoultz

Longyearbyen jeger- og fiskerforening fikk overveldende respons på sitt ryddetokt lørdag.

Det var Anders Lindseth som dro i gang ryddetoktet, og oppgaven var å rydde strendene på Kapp Schoultz, hvor LJFF har ei hytte. Responsen var overveldende.

– Vi skulle være om lag ti personer, men det meldte seg bortimot 30. Vi endte opp med 17 som ble plukket ut. Alle var ivrige og fornøyde, sier Lindseth.

Det manglet heller ikke på velvilje fra andre krefter i samfunnet. Sysselmannen stilte med helikopterskyss, Svalbard Auto stilte med søppelsekker, Svalbardbutikken sponset handlelista og Bakehuset ordnet med ferskt brød.

– I tillegg lot Arne Bøe oss få låne hytta hans, slik at alle overnattet under tak, sier Lindseth.

– Hvorfor fant du på dette?

– Jeg har jobbet mange år hos Sysselmannen, og kjente at jeg hadde lyst til å få i stand et søppeltokt. Jeg hadde abstinenser, ler Anders.

Resultatet til slutt ble 4,4 kilometer med ryddet strand, og i alt tolv kubikkmeter med strandsøppel.

Se bildet større

En del av ryddegjengen tar seg en pust i bakken. Jan-Erik Kristiansen (f.v.), Moa-Maria Kero, Lise Eide, Kristin Furu Grøtting, Anders M. Lindseth, Tone Løvberg og Harald Johansen FOTO: Ronny Brunvoll

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!