Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ryddet opp Kapp Schoultz

Moa-Maria Kero (t.v.) og Dagny Valaker jobber iherdig med å samle ihop plast og annet avfall som har samlet seg opp på strendene ved Kapp Schoultz. FOTO: Ronny Brunvoll

Ryddet opp Kapp Schoultz

Longyearbyen jeger- og fiskerforening fikk overveldende respons på sitt ryddetokt lørdag.

Tekst:

Publisert:

Det var Anders Lindseth som dro i gang ryddetoktet, og oppgaven var å rydde strendene på Kapp Schoultz, hvor LJFF har ei hytte. Responsen var overveldende.

– Vi skulle være om lag ti personer, men det meldte seg bortimot 30. Vi endte opp med 17 som ble plukket ut. Alle var ivrige og fornøyde, sier Lindseth.

Det manglet heller ikke på velvilje fra andre krefter i samfunnet. Sysselmannen stilte med helikopterskyss, Svalbard Auto stilte med søppelsekker, Svalbardbutikken sponset handlelista og Bakehuset ordnet med ferskt brød.

– I tillegg lot Arne Bøe oss få låne hytta hans, slik at alle overnattet under tak, sier Lindseth.

– Hvorfor fant du på dette?

– Jeg har jobbet mange år hos Sysselmannen, og kjente at jeg hadde lyst til å få i stand et søppeltokt. Jeg hadde abstinenser, ler Anders.

Resultatet til slutt ble 4,4 kilometer med ryddet strand, og i alt tolv kubikkmeter med strandsøppel.

Se bildet større

En del av ryddegjengen tar seg en pust i bakken. Jan-Erik Kristiansen (f.v.), Moa-Maria Kero, Lise Eide, Kristin Furu Grøtting, Anders M. Lindseth, Tone Løvberg og Harald Johansen FOTO: Ronny Brunvoll

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!