Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rydder bort vinterens synder

Titalls spreke ungdommer gjør i dag og i morgen byen vår skinnende ren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2012 kl 11:14

Gamle synder kommer fort til syne når snøen smelter. Hvert år gir Bydrift jobb til den lokale ungdommen, som får ansvar for å rydde Longyearbyen.

– Det er omtrent like mange som rydder i år som i fjor, forteller Kjersti Holte, driftsingeniør i Bydrift og ansvarlig for årets rydding.

Før opptelling var det 61 oppmøtte, og Holte forteller at det er fire som frafalt. I rekordåret i fjor var det 64 ryddere.

– Vi legger ryddinga til etter skoleslutt, slik at ungdommen får muligheten til å tjene sommerpenger. Det er en vinn-vinn-situasjon, de får penger og vi får ren by.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!