Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ruteflyet har landet

 

Ruteflyet har landet

Flytrafikken mellom Tromsø og Longyearbyen har store problemer for andre dag på rad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2012 kl 15:09

I går måtte SAS-flyet snu og fly tilbake til Tromsø på grunn av snø på rullebanen i Longyearbyen. Også i dag har flytrafikken problemer på grunn av værforholdene ved Svalbard lufthavn. Årsaken er vind og isete rullebane.

Ruteflyet landet

Mange skal til Longyearbyen denne uka, på grunn av Polarjazz. Det betyr fulle fly. Dagens ordinære rutefly er stappfullt, og lettet fra Tromsø lufthavn rett etter klokka 13 i dag. Landingsforholdene viste seg å bli gode nok, og ruteflyet landet i Longyearbyen klokka 14.39 i ettermiddag.

Flyet fra Longyearbyen til Tromsø har foreløpig avgang klokka 15.30.

Ekstrafly innstilt

SAS satte i dag også opp et ekstrafly for de 80 passasjerene som måtte returnere til Tromsø i går. Flyet skulle opprinnelig ha dratt fra Tromsø i 12-tida, men ble innstilt en time senere. Passasjerene fikk opplyst av SAS at de ikke hadde tilgjengelig mannskap til å fly ekstraflyet til Longyearbyen.

Passasjerene fra tirsdagsflyet må dermed tilbringe ytterligere en natt i Tromsø. Det skal ifølge SAS dreie seg om rundt 60 passasjerer, siden noen av de 80 fikk plass på ruteflyet i dag.

– Det blir ikke gjort flere forsøk i dag, men det skal settes opp et nytt ekstrafly i morgen, opplyser Yngve Ryel, vaktsjef i SAS Ground Services i Tromsø.

Basekoordinator Monica Nilsen forteller at Lufttransport ikke har fløyet i dag. De skal ta en ny vurdering litt i før klokken 14.
 

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!