Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ruteflyet har landet

 

Ruteflyet har landet

Flytrafikken mellom Tromsø og Longyearbyen har store problemer for andre dag på rad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2012 kl 15:09

I går måtte SAS-flyet snu og fly tilbake til Tromsø på grunn av snø på rullebanen i Longyearbyen. Også i dag har flytrafikken problemer på grunn av værforholdene ved Svalbard lufthavn. Årsaken er vind og isete rullebane.

Ruteflyet landet

Mange skal til Longyearbyen denne uka, på grunn av Polarjazz. Det betyr fulle fly. Dagens ordinære rutefly er stappfullt, og lettet fra Tromsø lufthavn rett etter klokka 13 i dag. Landingsforholdene viste seg å bli gode nok, og ruteflyet landet i Longyearbyen klokka 14.39 i ettermiddag.

Flyet fra Longyearbyen til Tromsø har foreløpig avgang klokka 15.30.

Ekstrafly innstilt

SAS satte i dag også opp et ekstrafly for de 80 passasjerene som måtte returnere til Tromsø i går. Flyet skulle opprinnelig ha dratt fra Tromsø i 12-tida, men ble innstilt en time senere. Passasjerene fikk opplyst av SAS at de ikke hadde tilgjengelig mannskap til å fly ekstraflyet til Longyearbyen.

Passasjerene fra tirsdagsflyet må dermed tilbringe ytterligere en natt i Tromsø. Det skal ifølge SAS dreie seg om rundt 60 passasjerer, siden noen av de 80 fikk plass på ruteflyet i dag.

– Det blir ikke gjort flere forsøk i dag, men det skal settes opp et nytt ekstrafly i morgen, opplyser Yngve Ryel, vaktsjef i SAS Ground Services i Tromsø.

Basekoordinator Monica Nilsen forteller at Lufttransport ikke har fløyet i dag. De skal ta en ny vurdering litt i før klokken 14.
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!