Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ruteflyet har landet

 

Ruteflyet har landet

Flytrafikken mellom Tromsø og Longyearbyen har store problemer for andre dag på rad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2012 kl 15:09

I går måtte SAS-flyet snu og fly tilbake til Tromsø på grunn av snø på rullebanen i Longyearbyen. Også i dag har flytrafikken problemer på grunn av værforholdene ved Svalbard lufthavn. Årsaken er vind og isete rullebane.

Ruteflyet landet

Mange skal til Longyearbyen denne uka, på grunn av Polarjazz. Det betyr fulle fly. Dagens ordinære rutefly er stappfullt, og lettet fra Tromsø lufthavn rett etter klokka 13 i dag. Landingsforholdene viste seg å bli gode nok, og ruteflyet landet i Longyearbyen klokka 14.39 i ettermiddag.

Flyet fra Longyearbyen til Tromsø har foreløpig avgang klokka 15.30.

Ekstrafly innstilt

SAS satte i dag også opp et ekstrafly for de 80 passasjerene som måtte returnere til Tromsø i går. Flyet skulle opprinnelig ha dratt fra Tromsø i 12-tida, men ble innstilt en time senere. Passasjerene fikk opplyst av SAS at de ikke hadde tilgjengelig mannskap til å fly ekstraflyet til Longyearbyen.

Passasjerene fra tirsdagsflyet må dermed tilbringe ytterligere en natt i Tromsø. Det skal ifølge SAS dreie seg om rundt 60 passasjerer, siden noen av de 80 fikk plass på ruteflyet i dag.

– Det blir ikke gjort flere forsøk i dag, men det skal settes opp et nytt ekstrafly i morgen, opplyser Yngve Ryel, vaktsjef i SAS Ground Services i Tromsø.

Basekoordinator Monica Nilsen forteller at Lufttransport ikke har fløyet i dag. De skal ta en ny vurdering litt i før klokken 14.
 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!