Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ruteflyet har landet

 

Ruteflyet har landet

Flytrafikken mellom Tromsø og Longyearbyen har store problemer for andre dag på rad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2012 kl 15:09

I går måtte SAS-flyet snu og fly tilbake til Tromsø på grunn av snø på rullebanen i Longyearbyen. Også i dag har flytrafikken problemer på grunn av værforholdene ved Svalbard lufthavn. Årsaken er vind og isete rullebane.

Ruteflyet landet

Mange skal til Longyearbyen denne uka, på grunn av Polarjazz. Det betyr fulle fly. Dagens ordinære rutefly er stappfullt, og lettet fra Tromsø lufthavn rett etter klokka 13 i dag. Landingsforholdene viste seg å bli gode nok, og ruteflyet landet i Longyearbyen klokka 14.39 i ettermiddag.

Flyet fra Longyearbyen til Tromsø har foreløpig avgang klokka 15.30.

Ekstrafly innstilt

SAS satte i dag også opp et ekstrafly for de 80 passasjerene som måtte returnere til Tromsø i går. Flyet skulle opprinnelig ha dratt fra Tromsø i 12-tida, men ble innstilt en time senere. Passasjerene fikk opplyst av SAS at de ikke hadde tilgjengelig mannskap til å fly ekstraflyet til Longyearbyen.

Passasjerene fra tirsdagsflyet må dermed tilbringe ytterligere en natt i Tromsø. Det skal ifølge SAS dreie seg om rundt 60 passasjerer, siden noen av de 80 fikk plass på ruteflyet i dag.

– Det blir ikke gjort flere forsøk i dag, men det skal settes opp et nytt ekstrafly i morgen, opplyser Yngve Ryel, vaktsjef i SAS Ground Services i Tromsø.

Basekoordinator Monica Nilsen forteller at Lufttransport ikke har fløyet i dag. De skal ta en ny vurdering litt i før klokken 14.
 

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!