Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russiske myndigheter griper inn

Det er mye å gripe fatt i for russiske myndigheter for å bedre forholdene i Barentsburg. Kraftstasjonen (i forgrunnen) har i mange år vært moden for sanering. FOTO: Birger Amundsen

Russiske myndigheter griper inn

Representanter fra det russiske energidirektorat var i forrige uke på befaring i Barentsburg. Nå varsles omfattende tiltak for å slukke tippbrannene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter befaringen i Barentsburg var russerne søndag i møte med sysselmann Per Sefland i Longyearbyen. Foruten to mann fra det russiske energidirektorat, var konsul Vjatsjeslav G. Nikolajev, generaldirektør Jurij V. Tsivka og gruvedirektør Boris I. Nagajuk til stede.

Utstyr kjøpes inn
– Det var et nyttig møte hvor vi fikk bekreftet at det arbeides på regjeringsnivå med situasjonen i Barentsburg. Det var også tydelig at brannen og brannutviklingen i steintippene blir tatt ytterst alvorlig, sier Sefland.
Delegasjonen orienterte om at tilstrekkelig med utstyr blir innkjøpt og skipet til Barentsburg i løpet av desember, blant annet bulldoser, hjullaster og annet lasteutstyr.
Befaringen i Barentsburg strakte seg over flere dager og handlet ikke bare om branner og gruvedrift, men også om sosiale forhold.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!