Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russiske myndigheter griper inn

Det er mye å gripe fatt i for russiske myndigheter for å bedre forholdene i Barentsburg. Kraftstasjonen (i forgrunnen) har i mange år vært moden for sanering. FOTO: Birger Amundsen

Russiske myndigheter griper inn

Representanter fra det russiske energidirektorat var i forrige uke på befaring i Barentsburg. Nå varsles omfattende tiltak for å slukke tippbrannene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter befaringen i Barentsburg var russerne søndag i møte med sysselmann Per Sefland i Longyearbyen. Foruten to mann fra det russiske energidirektorat, var konsul Vjatsjeslav G. Nikolajev, generaldirektør Jurij V. Tsivka og gruvedirektør Boris I. Nagajuk til stede.

Utstyr kjøpes inn
– Det var et nyttig møte hvor vi fikk bekreftet at det arbeides på regjeringsnivå med situasjonen i Barentsburg. Det var også tydelig at brannen og brannutviklingen i steintippene blir tatt ytterst alvorlig, sier Sefland.
Delegasjonen orienterte om at tilstrekkelig med utstyr blir innkjøpt og skipet til Barentsburg i løpet av desember, blant annet bulldoser, hjullaster og annet lasteutstyr.
Befaringen i Barentsburg strakte seg over flere dager og handlet ikke bare om branner og gruvedrift, men også om sosiale forhold.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!