Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russiske myndigheter griper inn

Det er mye å gripe fatt i for russiske myndigheter for å bedre forholdene i Barentsburg. Kraftstasjonen (i forgrunnen) har i mange år vært moden for sanering. FOTO: Birger Amundsen

Russiske myndigheter griper inn

Representanter fra det russiske energidirektorat var i forrige uke på befaring i Barentsburg. Nå varsles omfattende tiltak for å slukke tippbrannene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter befaringen i Barentsburg var russerne søndag i møte med sysselmann Per Sefland i Longyearbyen. Foruten to mann fra det russiske energidirektorat, var konsul Vjatsjeslav G. Nikolajev, generaldirektør Jurij V. Tsivka og gruvedirektør Boris I. Nagajuk til stede.

Utstyr kjøpes inn
– Det var et nyttig møte hvor vi fikk bekreftet at det arbeides på regjeringsnivå med situasjonen i Barentsburg. Det var også tydelig at brannen og brannutviklingen i steintippene blir tatt ytterst alvorlig, sier Sefland.
Delegasjonen orienterte om at tilstrekkelig med utstyr blir innkjøpt og skipet til Barentsburg i løpet av desember, blant annet bulldoser, hjullaster og annet lasteutstyr.
Befaringen i Barentsburg strakte seg over flere dager og handlet ikke bare om branner og gruvedrift, men også om sosiale forhold.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!