Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russiske myndigheter griper inn

Det er mye å gripe fatt i for russiske myndigheter for å bedre forholdene i Barentsburg. Kraftstasjonen (i forgrunnen) har i mange år vært moden for sanering. FOTO: Birger Amundsen

Russiske myndigheter griper inn

Representanter fra det russiske energidirektorat var i forrige uke på befaring i Barentsburg. Nå varsles omfattende tiltak for å slukke tippbrannene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter befaringen i Barentsburg var russerne søndag i møte med sysselmann Per Sefland i Longyearbyen. Foruten to mann fra det russiske energidirektorat, var konsul Vjatsjeslav G. Nikolajev, generaldirektør Jurij V. Tsivka og gruvedirektør Boris I. Nagajuk til stede.

Utstyr kjøpes inn
– Det var et nyttig møte hvor vi fikk bekreftet at det arbeides på regjeringsnivå med situasjonen i Barentsburg. Det var også tydelig at brannen og brannutviklingen i steintippene blir tatt ytterst alvorlig, sier Sefland.
Delegasjonen orienterte om at tilstrekkelig med utstyr blir innkjøpt og skipet til Barentsburg i løpet av desember, blant annet bulldoser, hjullaster og annet lasteutstyr.
Befaringen i Barentsburg strakte seg over flere dager og handlet ikke bare om branner og gruvedrift, men også om sosiale forhold.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!