Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russisk tråler bøtelagt

Den russiske tråleren «Yaroslavets» ble natt til mandag anmeldt og bøtelagt utenfor Bjørnøya.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tråleren ble stoppet for kontroll av KV «Marlene Østervold» i Svalbards territorialfarvann rundt Bjørnøya. Det viste seg at den ikke hadde levert de nødvendige omlastingspapirene til norske myndigheter, men bare til de russiske.

Som å kjøre uten førerkort
Ifølge politiadvokat Ole B. Sæverud ved Troms politidistrikt er trålerne pliktige til å levere omlastingspapirer til myndighetene i de respektive landene ett døgn før omlastingen skal skje.
– Denne foreteelsen kan sammenliknes med å kjøre bil uten førerkort. Det er altså ikke noe juks her, sier Sæverud til Nordlys.

Vedtatt på stedet
Saken ble behandlet av Troms politidistrikt mandag. Inndragning av 75.000 kroner og bot til kapteinen på 10.000 kroner er utstedt og vedtatt på stedet av «Yaroslavets» kaptein.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!