Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russerne vil bygge kjøpesenter

Denne bygningen i Barentsburg skal rives for å gi plass til kjøpesenteret. FOTO: Birger Amundsen

Russerne vil bygge kjøpesenter

Russerne bygger kjøpesenter i sentrum av Barentsburg som skal være åpen for alle. En av byens gamle bygninger må vike plass for senteret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det blir et slags supermarked med alt mulig av varer. Det legges også opp til at folk skal kunne betale med kredittkort, sier generaldirektør Aleksander P. Veselov.
Ifølge han vil en spesialgruppe komme fra Russland en av de første dagene for å legge planer for et nytt satellittsystem. Fiberkabel skal strekkes rundt om i byen og hver husstand skal få uttak for telefon, tv og internett. Alt digitalt og med høy hastighet.
Systemet det legges opp til vil også gjøre det mulig for besøkende i Barentsburg å bruke vanlige, internasjonale kredittkort.

Museum og galleri
Til tross for brannen i gruva, som gjør at det ikke har vært produsert kull på fire måneder, er Veselov optimistisk. Han sier at planen om å bygge om den nedlagte stormessa til museum og galleri fortsatt er aktuelt, og at selskapet vil satse videre på turisme.
Han avviser ryktene om at trusten planlegger å anskaffe eget passasjerskip på størrelse med MS «Langøysund» for å frakte turister til Barentsburg og Pyramiden, men sier at det har vært snakk om å kjøpe et mindre, hurtiggående fartøy. Men at det i så fall ikke skal brukes som passasjerbåt.
Tidligere i sommer ble det fraktet flere brakkerigger til Pyramiden. Turister og folk fra Longyearbyen som ønsker å overnatte i Pyramiden kan leie rom på riggen, sier Veselov.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!