Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russerne vil bygge kjøpesenter

Denne bygningen i Barentsburg skal rives for å gi plass til kjøpesenteret. FOTO: Birger Amundsen

Russerne vil bygge kjøpesenter

Russerne bygger kjøpesenter i sentrum av Barentsburg som skal være åpen for alle. En av byens gamle bygninger må vike plass for senteret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det blir et slags supermarked med alt mulig av varer. Det legges også opp til at folk skal kunne betale med kredittkort, sier generaldirektør Aleksander P. Veselov.
Ifølge han vil en spesialgruppe komme fra Russland en av de første dagene for å legge planer for et nytt satellittsystem. Fiberkabel skal strekkes rundt om i byen og hver husstand skal få uttak for telefon, tv og internett. Alt digitalt og med høy hastighet.
Systemet det legges opp til vil også gjøre det mulig for besøkende i Barentsburg å bruke vanlige, internasjonale kredittkort.

Museum og galleri
Til tross for brannen i gruva, som gjør at det ikke har vært produsert kull på fire måneder, er Veselov optimistisk. Han sier at planen om å bygge om den nedlagte stormessa til museum og galleri fortsatt er aktuelt, og at selskapet vil satse videre på turisme.
Han avviser ryktene om at trusten planlegger å anskaffe eget passasjerskip på størrelse med MS «Langøysund» for å frakte turister til Barentsburg og Pyramiden, men sier at det har vært snakk om å kjøpe et mindre, hurtiggående fartøy. Men at det i så fall ikke skal brukes som passasjerbåt.
Tidligere i sommer ble det fraktet flere brakkerigger til Pyramiden. Turister og folk fra Longyearbyen som ønsker å overnatte i Pyramiden kan leie rom på riggen, sier Veselov.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!