Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russerne vil bygge kjøpesenter

Denne bygningen i Barentsburg skal rives for å gi plass til kjøpesenteret. FOTO: Birger Amundsen

Russerne vil bygge kjøpesenter

Russerne bygger kjøpesenter i sentrum av Barentsburg som skal være åpen for alle. En av byens gamle bygninger må vike plass for senteret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det blir et slags supermarked med alt mulig av varer. Det legges også opp til at folk skal kunne betale med kredittkort, sier generaldirektør Aleksander P. Veselov.
Ifølge han vil en spesialgruppe komme fra Russland en av de første dagene for å legge planer for et nytt satellittsystem. Fiberkabel skal strekkes rundt om i byen og hver husstand skal få uttak for telefon, tv og internett. Alt digitalt og med høy hastighet.
Systemet det legges opp til vil også gjøre det mulig for besøkende i Barentsburg å bruke vanlige, internasjonale kredittkort.

Museum og galleri
Til tross for brannen i gruva, som gjør at det ikke har vært produsert kull på fire måneder, er Veselov optimistisk. Han sier at planen om å bygge om den nedlagte stormessa til museum og galleri fortsatt er aktuelt, og at selskapet vil satse videre på turisme.
Han avviser ryktene om at trusten planlegger å anskaffe eget passasjerskip på størrelse med MS «Langøysund» for å frakte turister til Barentsburg og Pyramiden, men sier at det har vært snakk om å kjøpe et mindre, hurtiggående fartøy. Men at det i så fall ikke skal brukes som passasjerbåt.
Tidligere i sommer ble det fraktet flere brakkerigger til Pyramiden. Turister og folk fra Longyearbyen som ønsker å overnatte i Pyramiden kan leie rom på riggen, sier Veselov.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!