Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russerne bøtelegges etter gruvebrann

Russiske gruvearbeidere i Barentsburg under slukningsarbeidet i april i fjor. FOTO: Birger Amundsen

Russerne bøtelegges etter gruvebrann

Sysselmannen har ilagt Trust Arktikugol 500.000 kroner i bot for brannen som brøt ut i gruva i Barentsburg i april i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2009 kl 19:48

Det var 17. april i fjor at det brøt ut brann i gruva ved femtida om morgenen. 31 mann befant seg i gruva og to av dem omkom. Gruvearbeiderne satte straks i gang med å slukke brannen på strossa, 450 meter under bakkenivå. Det viste seg at brannslangene var for korte og at det heller ikke var tilstrekkelig med vann tilgjengelig på strossa.

Fortsatt stengt

Gruva hvor brannen brøt ut er den eneste i Barentsburg, og er fortsatt stengt. Kort tid etter brannutbruddet besluttet gruveledelsen å sette gruva under vann, for på den måten å slukke brannen.

Arbeidet med å tømme gruva for sjøvann pågår fortsatt. Alt utstyr er ødelagt, og kostnaden med å gjenåpne gruva er svært høy. Av den grunn spekuleres det på om kullproduksjonen i Barentsburg overhodet vil bli gjenopptatt.

Rettssak

Ifølge Sysselmannen har det russisk statlige gruveselskapet Trust Arktikugol ikke tatt stilling til om de vil vedta forelegget. Hvis det ikke skjer i løpet av denne uka vil saken havne i retten.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!