Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russerne bøtelegges etter gruvebrann

Russiske gruvearbeidere i Barentsburg under slukningsarbeidet i april i fjor. FOTO: Birger Amundsen

Russerne bøtelegges etter gruvebrann

Sysselmannen har ilagt Trust Arktikugol 500.000 kroner i bot for brannen som brøt ut i gruva i Barentsburg i april i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2009 kl 19:48

Det var 17. april i fjor at det brøt ut brann i gruva ved femtida om morgenen. 31 mann befant seg i gruva og to av dem omkom. Gruvearbeiderne satte straks i gang med å slukke brannen på strossa, 450 meter under bakkenivå. Det viste seg at brannslangene var for korte og at det heller ikke var tilstrekkelig med vann tilgjengelig på strossa.

Fortsatt stengt

Gruva hvor brannen brøt ut er den eneste i Barentsburg, og er fortsatt stengt. Kort tid etter brannutbruddet besluttet gruveledelsen å sette gruva under vann, for på den måten å slukke brannen.

Arbeidet med å tømme gruva for sjøvann pågår fortsatt. Alt utstyr er ødelagt, og kostnaden med å gjenåpne gruva er svært høy. Av den grunn spekuleres det på om kullproduksjonen i Barentsburg overhodet vil bli gjenopptatt.

Rettssak

Ifølge Sysselmannen har det russisk statlige gruveselskapet Trust Arktikugol ikke tatt stilling til om de vil vedta forelegget. Hvis det ikke skjer i løpet av denne uka vil saken havne i retten.

 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!