Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rundet én million kroner

Mange var ute og samlet inn penger søndag. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Rundet én million kroner

Svalbard samlet inn betydelig mer enn noen andre under TV-aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2013 kl 12:31

Det har vært noen intense uker med mange arrangementer i regi av TV-aksjonen. Lotteri, stafett, åpen grillhytte, auksjon og mye annet har bidratt til at Svalbard igjen troner på innsamlingstoppen i Norge.

Innsamlingsleder Inge Lene Villumsen skriver i en sms som inneholder mange utropstegn at de nå har nådd målet om å samle inn én million kroner.

Med 490 kroner per innbygger ligger vi langt foran nummer to på lista, som er Utsira med 282 kroner per innbygger. Landsgjennomsnittet er på 44,42 kroner.

Søndag fikk folk i Longyearbyen besøk av bøssebærere på døra. Til sammen 57.891 kroner kom inn. Det samlede beløpet søndag kveld var da kommet opp i 982.429 kroner.

Det så lenge ut til at summen kom til å bli litt mindre enn en million kroner. Flere engasjerte seg for å gjøre noe med det. Sissel Helen Hultgren utfordret søndag kveld både lokalstyreleder Christin Kristoffersen og sokneprest Leif Magne Helgesen til å auksjonere bort en date. Begge tok utfordringen på strak arm og stilte opp, og gikk for henholdsvis 1.600 kroner og 2.500 kroner (Helgesen la i tillegg 1.000 kroner til på vinnerbudet).

Gourmetrestauranten Huset har lovet å stille med middag til begge datene.

I tillegg lanserte på privat initiativ Anne Lise K. Sandvik og Jim Mari Johansen seg selv til auksjonen. En kveld med disse gikk for henholdsvis 1.000 kroner og 2.500 kroner.

Her må de stå for maten selv.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!