Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rundet én million kroner

Mange var ute og samlet inn penger søndag. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Rundet én million kroner

Svalbard samlet inn betydelig mer enn noen andre under TV-aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2013 kl 12:31

Det har vært noen intense uker med mange arrangementer i regi av TV-aksjonen. Lotteri, stafett, åpen grillhytte, auksjon og mye annet har bidratt til at Svalbard igjen troner på innsamlingstoppen i Norge.

Innsamlingsleder Inge Lene Villumsen skriver i en sms som inneholder mange utropstegn at de nå har nådd målet om å samle inn én million kroner.

Med 490 kroner per innbygger ligger vi langt foran nummer to på lista, som er Utsira med 282 kroner per innbygger. Landsgjennomsnittet er på 44,42 kroner.

Søndag fikk folk i Longyearbyen besøk av bøssebærere på døra. Til sammen 57.891 kroner kom inn. Det samlede beløpet søndag kveld var da kommet opp i 982.429 kroner.

Det så lenge ut til at summen kom til å bli litt mindre enn en million kroner. Flere engasjerte seg for å gjøre noe med det. Sissel Helen Hultgren utfordret søndag kveld både lokalstyreleder Christin Kristoffersen og sokneprest Leif Magne Helgesen til å auksjonere bort en date. Begge tok utfordringen på strak arm og stilte opp, og gikk for henholdsvis 1.600 kroner og 2.500 kroner (Helgesen la i tillegg 1.000 kroner til på vinnerbudet).

Gourmetrestauranten Huset har lovet å stille med middag til begge datene.

I tillegg lanserte på privat initiativ Anne Lise K. Sandvik og Jim Mari Johansen seg selv til auksjonen. En kveld med disse gikk for henholdsvis 1.000 kroner og 2.500 kroner.

Her må de stå for maten selv.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!