Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rundet én million kroner

Mange var ute og samlet inn penger søndag. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Rundet én million kroner

Svalbard samlet inn betydelig mer enn noen andre under TV-aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2013 kl 12:31

Det har vært noen intense uker med mange arrangementer i regi av TV-aksjonen. Lotteri, stafett, åpen grillhytte, auksjon og mye annet har bidratt til at Svalbard igjen troner på innsamlingstoppen i Norge.

Innsamlingsleder Inge Lene Villumsen skriver i en sms som inneholder mange utropstegn at de nå har nådd målet om å samle inn én million kroner.

Med 490 kroner per innbygger ligger vi langt foran nummer to på lista, som er Utsira med 282 kroner per innbygger. Landsgjennomsnittet er på 44,42 kroner.

Søndag fikk folk i Longyearbyen besøk av bøssebærere på døra. Til sammen 57.891 kroner kom inn. Det samlede beløpet søndag kveld var da kommet opp i 982.429 kroner.

Det så lenge ut til at summen kom til å bli litt mindre enn en million kroner. Flere engasjerte seg for å gjøre noe med det. Sissel Helen Hultgren utfordret søndag kveld både lokalstyreleder Christin Kristoffersen og sokneprest Leif Magne Helgesen til å auksjonere bort en date. Begge tok utfordringen på strak arm og stilte opp, og gikk for henholdsvis 1.600 kroner og 2.500 kroner (Helgesen la i tillegg 1.000 kroner til på vinnerbudet).

Gourmetrestauranten Huset har lovet å stille med middag til begge datene.

I tillegg lanserte på privat initiativ Anne Lise K. Sandvik og Jim Mari Johansen seg selv til auksjonen. En kveld med disse gikk for henholdsvis 1.000 kroner og 2.500 kroner.

Her må de stå for maten selv.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke tilbake før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!