Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rot i Bydrift-budsjettet

Nye tall: Bydrift og daglig leder Marianne Aasen oppdaget at de hadde ført flere poster i reisebudsjettene sine dobbelt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Rot i Bydrift-budsjettet

I Bydrifts budsjettforslag skulle foretaket bruke 1,7 millioner kroner til reising neste år. Nå viser det seg de har lagt på en million for mye.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 08:13

Ifølge tallene fra økonomisjef Elin Dolmseth er Bydrift det foretaket som har satt av mest penger til reising. I år rommer reisebudsjettet deres over 1,6 millioner kroner. For neste år var det satt av 1,7 millioner kroner, men summen stemmer ifølge daglig leder Marianne Aasen ikke. Årsaken er at reiseutgiftene er ført dobbelt.

– Om man ikke har åpne øyne når man legger inn tallene, kan man putte inn samme tall flere steder, sier Aasen.

Bydrift-sjefen forteller at foretaket gjorde samme feil i årets budsjett.

– Hvorfor ble ikke dette oppdaget?

– Vi har ikke brukt så mye penger på reise uansett. Penger vi har hatt til overs er heller brukt på vedlikehold, sier Aasen.


Foretakets ansvar

Økonomisjef Dolmseth forteller at økonomiavdelingen må gå ut fra at tallene Bydrift har satt inn i sitt budsjett, er riktige.

– Budsjettforslagene er foretakenes, og det er foretakene som har kontroll med detaljene. I utgangspunktet er budsjettene gitt med en ramme. Om du bruker mer eller mindre på reise, kan du bruke mer eller mindre på vedlikehold for å oppnå balanse. Selv om et budsjett er ført på detaljnivå, betyr ikke det at det må følges slavisk, sier Dolmseth.


Har brukt 1,3 millioner

Aasen forteller at Bydrift begynte å se på reisebudsjettene etter den siste bestillingen fra Administrasjonsutvalget, der de ba foretaket om å kutte. Det var ifølge henne da de fant dobbeltføringene. For 2013 har hun oppgitt at Bydrift nå har budsjettert med 679.000 kroner.

– Det er bare noen få som får reise på kurs, og de får ikke reise på kurs hvert år. Det vi har gjort i år, er å invitere folk opp til å holde kurs her, i stedet for å sende folk ned. Det blir billigere. For meg er det viktig at ansatte får faglig utvikling, for å beholde dem over mange år, sier Aasen.

Sent tirsdag fikk Svalbardposten opplyst av Dolmseth at Bydrift har brukt 1.261.289 kroner på reise-, opphold- og kursutgifter så langt i år.

Etter at tallet ble kjent har det ikke lyktes Svalbardposten å få svar fra Aasen på hvorfor de har brukt så mye mer i år enn de har budsjettert med til neste år.

Se bildet større

Omdiskutert: Bydrift-ledelsens tur til Island i vår. FOTO: Faksimile: Svalbardposten nr. 17

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!