Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Røsvik overtar som redaktør

Hilde Kristin Røsvik. FOTO: Privat

Røsvik overtar som redaktør

Hilde Kristin Røsvik (52) er ansatt som redaktør og daglig leder i Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2016 kl 13:16

– Jeg gleder meg til komme. Svalbard har jeg hørt veldig mye positivt om fra alle jeg har snakket med, og det er vel en hver redaktørs drøm, sier hun.

Røsvik har allsidig bakgrunn som journalist og redaktør, og har blant annet vært enleder i lokalavisa Øy-Blikk i tolv år. Frem til høsten 2015 var hun redaksjonssjef i NRK Møre og Romsdal i tre år, og når hun kommer til Longyearbyen, er det fra et vikariat som kommunikasjonsrådgiver i I&M Kommunikasjon på Sunnmøre.

Røsvik er også den andre kvinnelige redaktøren i Svalbardpostens historie etter Mette Bleken, som satt fra 1987 til 1989 (Lilleba Knudsen var konstituert redaktør en periode i 1978).

Styreleder Carl Einar Ianssen er fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi nå er i mål med ansettelsen av Hilde Kristin Røsvik som ny redaktør og daglig leder i Svalbardposten. Det har vært en god prosess, og vi har hatt mange meget godt kvalifiserte søkere til stillingen, sier han.

– Røsvik vil være på plass i redaktørstolen 1. juni, og det vil bli en periode med konstituering i stillingen ettersom Eirik Palm går over i ny jobb før denne datoen, framholder han.

Selv om det er noen måneder til Røsvik er på plass, har hun begynt
å innstille seg på tilværelsen i nord.

– Jeg har begynt å tenke på hva jeg må ordne her før jeg kommer. Mest av alt gleder jeg meg, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Til kamp mot forsikringskrav

Reiselivsnæringen mener praksisen er urimelig.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!