Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ros for sporty ungdom

Over hundre deltok i dansemaraton i Longyearbyen sist helg. Bildet er fra en hip hop-time, og fremst viser Eirik Mentyjærvi hva han kan. FOTO: Christopher Engås

Ros for sporty ungdom

Danseinstruktør Camilla Samuelsen Matre får ikke skrytt nok av ungdommen i Longyearbyen etter sist helgs dansemaraton.

Tekst:

Publisert:

– Dette er veldig spesielt. De gir og gir, og tar ikke seg selv høytidelig i det hele tatt. Tenk, jeg hadde seks gutter med på balletten, og de var så seriøse. Det hadde ikke skjedd på fastlandet. Det kan jeg love deg, forteller Camilla Samuelsen Matre under en pause i hiphop-timen for 5.-7. trinn i kulturhuset.

– Litt overdrevet

Med på hiphop-timen, og det meste ellers også, var Liza Marchenko (17) og Margit Skreslett (16). De er ikke helt sikre på at instruktøren snakker helt sant.

– Jeg tror hun overdriver litt, men det er jo slik at ungdom i Longyearbyen er med på det som skjer, nesten uansett hva det er, sier Liza.

– Vi er veldig glad i å danse, og så er det ikke noe dansetilbud her ellers. Derfor er dette midt i blinken for oss. Vi er med på så mye som vi kan. Vi må nesten det siden det er så sjelden det er noe slikt i byen, sier Margit.

Bredt tilbud

Under dansemaratonet ble det tilbudt danseundevisning i mange forskjellige stilarter. Klassisk ballett, contemporary, hiphop, musikaldans, funk, show jazz og weststyle var alle representert. Over hundre barn og voksne deltok på de forskjellige timene, og instruktør Camilla Samuelsen Matre er strålende fornøyd med det.

– Det har vært så herlig. Da vi hadde voksentime fikk jeg bakoversveis. På spørsmål om hva slags stilart de ønsket å danse fikk jeg svaret hiphop! Tenk, at voksne damer, ønsket å danse hiphop! Det hadde heller aldri skjedd på fastlandet, sier Samuelsen Matre.

Primus motor for dansemaraton, Birgitte Dahl Knutsen, fikk med seg en dansetime, og det var den nevnte voksentimen som instruktøren skryter av.

Repeteres kanskje

– Det var en av de beste voksentimene jeg har vært med på. Det er morsomt når voksne damer tør å frike ut på den måten, sier Dahl Knutsen.

I forkant av dansehelga fikk initiativet tilsagn om 15.000 kroner i tilskudd fra ungdomsrådet i Longyearbyen. Men den store deltagelsen gjør at man ikke trenger mer enn litt av pengene.

– For å gå i null trenger vi bare drøyt 4.000 kroner. At så mange deltok på dansemaraton har gitt meg tro på at det er noe som folk satte pris på, sier Dahl Knutsen.

– Blir dette gjentatt neste år?

– Vi får se. Nå er det lenge til neste gang det går an å søke om Kork-penger til noe slikt, men jeg tror jeg kommer til å forsøke igjen. Jeg er veldig opptatt av dans, og det gir meg inspirasjon å se at så mange andre fikk glede av det i løpet av denne helga, sier Birgitte Dahl Knutsen.

Nøkkelord

Se bildet større

Liza Marchenko (t.v.) og Margit Skreslett er glad i å danse, og fikk med seg så mye som mulig i løpet av helga. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Camilla Samuelsen Matre lot seg imponere over innsatsen til både voksne og ungdommer under dansemaraton. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!